sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Indonesië
Soort: rondreis   Reisduur: 12 dagen

Het magnifieke mini Java & Bali!

Prijzen vanaf
€ 2119,-
Dagplanning reis
  • 1ste dag: Brussel - Yogyakarta
    Vertrek vanuit Brussel naar Yogyakarta.
  • 2de dag: Yogyakarta
    Aankomst in de luchthaven van Yogyakarta, onthaal en transfer en check-in in het hotel Melia Purosani***** Yogyakarta.
  • 3de dag: Yogyakarta
    Ontbijt in het hotel gevolgd door een bezoekje aan het Kraton (sultanpaleis) en kennismaking met de Javaanse ambachten zoals zilversmeden en batikkunst. Na de lunch staat een bezoek aan de Borobodur tempel op het programma. Deze Boeddhistische tempel lag jarenlang bedolven onder vulkanische as en natuurlijke begroeiing maar werd herontdekt in 1815. Recentelijk werd de tempel hersteld onder het toeziend oog van UNESCO. Terugkeer naar uw hotel in Yogyakarta.
  • 4de dag: Malang
    Vandaag verlaat u Yogyakarta en rijdt u richting Malang. Onderweg staat een bezoek aan de Prambanan tempel op het programma. Nadien zet u de weg verder via Solo naar Malang met onderweg een lunch. Overnachting in het hotel Santika Malang****.
  • 5de dag: Kalibaru
    Vroeg vertrek uit het hotel voor een ochtend excursie naar de Bromo vulkaan waar u vanaf de kratermonding een onvergetelijke zonsopgang ziet. Ontbijten doet u op de terugweg in een lokaal restaurant om daarna verder te rijden tot in Kalibaru met onderweg een lunch. In de late namiddag bent u voorzien om aan te komen in Kalibaru, de stad die gekend is voor zijn koffie- & cacao plantages. Overnachting in Margo Utomo****.
  • 6de dag: Bali
    Na het ontbijt volgt een wandeling door de plantages samen met een ervaren gids. U ontdekt er allerlei kruiden en specerijen zoals vanille, koffie, slangenfruit, nootmuskaat,… Nadien rijdt u tot de haven van Ketapang waar u met de ferry wordt overgezet tot in Bali. Onderweg is er ook een lunch voorzien. Uw laatste trip laat u reeds kennis maken met de prachtige westkust van Bali op weg naar Ubud: overnachting in Alaya hotel***** in Deluxe room.
  • 7de dag: Bali
    Vrij verblijf in Ubud Alaya hotel****.
  • 8ste dag: Bali
    TEMPLE HIGHLIGHTS Duurtijd 08.30 - 18.00
    Uw eerste bezoek van vandaag is in Tohpati, waar u een introductie krijgt in de Batik kunst. Nadien rijden we naar de oostkant van het eiland, die gedomineerd wordt door de Agung berg (3.142m). Het is de meest heilige en hoogste vulkaan op Bali, de laatste uitbarsting dateert van 1963. Op een van de vulkaanhellingen werd het complex van de Besakih tempel gebouwd, het is de belangrijkste tempel van de Hindoe bevolking op Bali en wordt daarom ook wel eens de ‘Moedertempel’ genoemd. In Bukit Jambul maken we een stop zodat u kan genieten van de prachtige uitzichten over de vallei, hier heeft u bovendien ook de mogelijkheid om te lunchen. Verder naar het oosten ontdekken we ook het traditionele dorp Penglipuran, hier is de opbouw en de structuur nog dezelfde zoals in de 16de eeuw. Op de terugweg naar uw hotel bezoeken we nog het justitiepaleis, beter bekend als Kerta Gosa te Klungkung, de vroegere hoofdstad van Bali.

    Transfer naar Sanur en overnachting in hotel Mercure Sanur**** in Superior room.
  • 9de dag: Bali
    SUNSET HIGHLIGHTS Duurtijd 14.00 - 19.30
    Deze half dag tour is een must bij een bezoek aan Bali. In de namiddag start uw tour met een bezoek aan de tempel van Mengwi, waar de bekende Taman Ayun werd gebouwd voor de prins van Tabanan in de vroege 17de eeuw. Deze belangrijke tempel is omgeven door een grote slotgracht die de oceaan moet weerspiegelen. Nadien heeft u de mogelijkheid om de apen in hun natuurlijke omgeving te zien bij het heilige apenbos Alas Kedaton. Het bos bestaat vooral uit nootmuskaatbomen, een natuurlijke omgeving voor de fruitvleermuizen (vliegende hond) en 3 grote apenfamilies. U sluit deze namiddag af met de prachtige zonsondergang aan de Tanah Lot tempel. Deze tempel werd gebouwd bovenop een rots in de Indische Oceaan op slechts enkele honderden meters van de kust. Deze romantische zonsondergang heeft plaats rond 18u10.
    overnachting in hotel Mercure Sanur**** in Superior room.
  • 10de dag: Bali
    Vrije dag in Mercure Sanur****.
  • 11de dag: Denpasar - Brussel
    Transfer naar de luchthaven voor terugvlucht vanuit Denpasar.
  • 12de dag: Brussel
    Aankomst in Brussel.
Ons verblijfhotel
Verblijfhotels (of gelijkwaardig): Hotel Melia Purosani***** Het 5-sterrenhotel ligt naast het winkelcentrum Malioboro in het centrum van Yogyakarta. Het beschikt over een buitenzwembad en een spa. De ruime kamers zijn voorzien van een kabel-tv. Er is gratis privéparkeergelegenheid, en u kunt overal gebruikmaken van gratis WiFi. Hotel Ubud Alaya***** Het resort ligt op 7 minuten rijden van het Blanco Museum in Ubud, het culturele centrum van Bali. Het resort ligt midden in de rijstvelden en heeft smaakvol ingerichte kamers en een buitenzwembad. Ook kunt u hier dagelijks genieten van een afternoon tea en tropische vruchten. Ruime kamers met Balinese stijl, eigen terras, prachtige badkamers en faciliteiten. Gratis WiFi, spa,… Mogelijkheid om een fiets te huren.
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Vr
2 oktober 2015
Halverwege
€ 2119,-
Optionele éénpersoonskamer: + € 480,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
Nota: De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.

INBEGREPEN
• Vlucht Yogyakarta – Depensar heen en terug
• Transfers naar de hotels
• Verblijf op basis van kamer & ontbijt
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Alle toegangsgelden van vermelde excursies
• Alle taksen, zoals baantaksen, haventaksen, btw, e.d.
• Nederlandstalige gids

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht

REISDOCUMENTEN
• Internationaal paspoort, geldig tot 6 maanden na terugkomst
• Visa voor toeristisch bezoek van maximaal 30 dagen bij aankomst, in combinatie met een ticket voor terug- of verdere reis, op een van volgende lucht- of zeehavens: