sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
De Cotswolds
Soort: groepsreis, stedenreis   Reisduur: 5 dagen

Stuk voor stuk idyllische plekjes uit het boekje, zo zou je The Cotswolds nog het best kunnen omschrijven. Ten noordwesten van Londen, ligt het Engelse platteland zoals we het het liefste hebben. 

Prijzen vanaf
€ 749,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: België - Stratford-upon-Avon
  Via Jabbeke naar Calais. Inschepping aan boord van de ferry naar Dover. Via de mooie graafschappen Kent en Surrey naar het graafschap Oxfordshire. Gelegenheid tot middagmaal in Oxord. Na het middagmaal mogelijkheid om in een treintje door de geschiedenis te reizen van Oxford. Geleide stadswandeling met mogelijkheid tot bezoek van Christ Church College, waar de inspiratiebronnen van ‘Alice in Wonderland’ terug te vinden zijn. Vervolgens naar ons hotel te Stratford-Upon-Avon of Solihull.
 • 2de dag: Stratford
  We maken een wandeling doorheen Stratford via het geboortehuis van Shakespeare tot aan de rivier Avon dat Stratford doorkruist. We schepen in voor een boottocht en ervaren zo de charme en het mooie landschap van Shakespeare. Tijdens de boottocht genieten we van thee met koekjes. Nadien vervatten we onze weg naar het schilderachtige Warwick Castle. Hier zijn verschillende eetgelegenheden voor ons middagmaal. We maken kennis met het kasteel uit 1300 door spektakels van acteurs die een steekspel houden. Een leuk wassenbeeldencollectie laat taferelen zien die duidelijk maken hoe het er vroeger aan toe ging. Neem zeker ook de tijd om de 26 hectare aan tuinen van het kasteel te verkennen. We keren terug naar ons hotel voor avondmaal en logies.
 • 3de dag: Stratford
  Vandaag gaan we in de noordelijke richting naar Stratford. We bezoeken er een nog compleet werkend historisch Mansion House Shugbourgh Hall. Shugborough heeft een rijke en boeiende geschiedenis. De oorspronkelijke 8 hectare grond werden gekocht in 1624 door de lokale advocaat William Anson. De komende 150 jaar werd het landgoed uitgebreid tot een 900 hectare groot park door de Anson familie. Mogelijkheid om het Mansion House te bezoeken, het personeelskwartier te ontdekken en mee te stappen in de geschiedenis van de werkende boerderij en rond te slenteren in de weelderige tuin langs de rivier.
 • 4de dag: Cotswolds
  Na ons ontbijt rijden we richting het zuidwesten van de Cotswolds. We brengen een bezoek aan de Normandische abdijkerk in Tewkesbury en vervolgen onze weg naar Winchcombe, een typisch dorp uit de Cotswolds. Vervolgens rijden we verder naar Chipping Campden. We maken een wandeling langs de St. James Church, de armenhuisjes, de High Street en The Market Hall. Gelegenheid tot middagmaal en vrije tijd. We rijden terug naar ons hotel en houden kort halt in Broadway, een 17de eeuws dorpje met cottages en typische tuinen.
 • 5de dag Cotswolds - België
  We verlaten de Cotswolds via Woodstock. U kan er facultatief het Blenheim Palace bezoeken, een meesterwerk van Engelse barok, waar Churchill geboren werd. Vrij middagmaal. Na de middag vertrekken we naar Dover voor de overtocht naar het vaste land.
Ons verblijfhotel
Ons verblijfhotel:
Mercure Shakespeare Hotel**** – mei
Pittoresk 17de eeuws hotel met gratis WiFi en charmante kamers. Op 5 minuten wandelen van de High Street met theather, winkels en restaurants.

Forest of Arden Marriott Hotel & Country Club**** – augustus
Een golfclubhotel dat beschikt over uitgebreide recreatiemogelijkheden en luxueuse ruime kamers. We vinden er onder andere een Spa, tennisbaan, fitnesscentrum, zwembadcomplex en croquetgazon.
Kamertypes:
Type 2A: standaard kamer 2p
Type 1A: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Ma
3 augustus 2015
Halverwege
€ 749,-
Optionele npersoonskamer: + € 36,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• De reis per luxe touringcar ‘First Class” met bar, toilet, en video/dvd
• De overtocht Calais-Dover per ferry
• Verblijf op basis van kamer met ontbijt
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Toegangsgelden : Warwick Castle, boottocht, Shugbourg Hall, Broadway Tower, Blenheim Palace
• Alle taksen, zoals baantaksen, haventaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht

REISDOCUMENTEN
Identiteitskaart

MUNTEN
Ponden