sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Amsterdam
Soort: groepsreis, stedenreis   Reisduur: 2 dagen
Prijzen vanaf
€ 219,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: België Amsterdam
  Via Antwerpen naar Amsterdam. Er is geen stad die zich er beter toe leent om te voet te verkennen. We starten onze wandeling aan het centraal station, een architecturale parel van het einde van de 19de eeuw. Via het Beursplein wandelen we naar de Dam met het Koninklijk Paleis, het Nationaal Monument en de Nieuwe Kerk. Deze laatste is de meest bezochte kerk van Nederland, in 2002 werd hier het huwelijk voltrokken tussen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Gelegenheid tot het bezoeken van het Paleis en/of de Nieuwe Kerk. We nemen de Kalverstraat en komen zo aan het Amsterdam Museum. Wie zich interesseert in Amsterdam van toen, nu en in de toekomst moet zeker dit museum bezoeken. Via de Schuttersgalerij, overdekt gedeelte van de Begijnensteeg, naar de ingang van het museum. We vervolgen onze wandeling via het Begijnhof, een aangename plek van rust na de drukte van de Kalverstraat. Gelegenheid tot middagmaal. Na het middagmaal vervolgen we onze wandeling via de drijvende bloemenmarkt op de Singel. We komen aan het Rembrandtplein met gelegenheid tot bezoek van het prachtige huis waar Rembrandt meer dan 20 jaar woonde en werkte. We eindigen onze wandeling aan het Waterlooplein, gekend om zijn tweedehandsmarkt met kleding, fietsen, meubels en andere snuisterijen. Vrije tijd voor we terug naar hotel keren. U kan ook de avond doorbrengen in Amsterdam en met de metro naar het hotel terugkeren. Avondmaal en overnachting.
 • 2de dag: Amsterdam-België
  Amsterdam: ONTBIJT
  Na het ontbijt vertrekken we naar Keukenhof. Geniet op uw eigen tempo van deze bloemenpracht. In de vooravond vertrekken we terug naar onze originele opstapplaats.
 • 2de programma met light festival!
 • 1ste dag: België-Amsterdam
  Via Antwerpen naar Amsterdam. We starten onze dag in Amsterdam aan de Prinsengracht, waar het Anne Frankhuis (te boeken bij reservatie) gelegen is. Na dit bezoek wandelen we naar het Vondelpark waar ook het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum gelegen zijn. 2015 is het Van Gogh jaar! Gelegenheid tot het bezoek van één van de musea. Vrij middagmaal. Tegen 15u00 wandelen we naar het Light Festivalhart waar we ontvangen worden met een warme glühwein of warme chocolademelk. Amsterdam Light Festival is een winters lichtfestijn voor jong en oud. De historische binnenstad van Amsterdam wordt het decor voor het licht- en waterfestival. De gids vertelt ons tijdens de boottocht over het stralende Amsterdam met lichtsculpturen langs de grachten en de Amstel. Na de boottocht worden we terug verwacht in het licht dorp voor een winterse maaltijd. Overnachting in het hotel.
 • 2de dag: Amsterdam-België
  Na het ontbijt maken we een wandeling doorheen Amsterdam. We starten onze wandeling aan het centraal station, een architecturale parel van het einde van de 19de eeuw. Via het Beursplein wandelen we naar de Dam met het Koninklijk Paleis, het Nationaal Monument en de Nieuwe Kerk. Deze laatste is de meest bezochte kerk van Nederland, in 2002 werd hier het huwelijk voltrokken tussen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Gelegenheid tot het bezoeken van het Paleis en/of de Nieuwe Kerk. We nemen de Kalverstraat en komen zo aan het Amsterdam Museum. Wie zich interesseert in Amsterdam van toen, nu en in de toekomst moet zeker dit museum bezoeken. Via de Schuttersgalerij, overdekt gedeelte van de Begijnensteeg, naar de ingang van het museum. We vervolgen onze wandeling via het Begijnhof, een aangename plek van rust na de drukte van de Kalverstraat. Gelegenheid tot middagmaal. Na het middagmaal vervolgen we onze wandeling via de drijvende bloemenmarkt op de Singel. We komen aan het Rembrandtplein met gelegenheid tot bezoek van het prachtige huis waar Rembrandt meer dan 20 jaar woonde en werkte. We eindigen onze wandeling aan het Waterlooplein, gekend om zijn tweedehandsmarkt met kleding, fietsen, meubels en andere snuisterijen. Vrije tijd voor we terugkeren naar België in de vooravond.
Ons verblijfhotel
Hotel Campanile***
Het hotel ligt op 150 meter van het metro Gaasperplas en 5 minuten rijden van de Ziggo Dome en de Heineken Music Hall. De kamers beschikken over een badkamer met bad of douche, flatscreen tv, gratis WiFi en koffie/thee-faciliteiten.

Kamertypes:
Type 2A: standaard kamer 2p
Type 2B: standaard kamer 3p (3e bed kan bijzetbed zijn)
Type 1A: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Za
28 november 2015
Halverwege
€ 219,-
Za
12 december 2015
Halverwege
€ 219,-
Optionele npersoonskamer: + € 36,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN

• De reis per luxe touringcar “First Class” met bar, toilet, video/dvd en airconditioning

• Verblijf op basis van kamer type 2A met ontbijtbuffet

• Alle in het programma vermelde rondritten

• Voor de afreis in mei: toegang tot Keukenhof inbegrepen

• Voor de afreizen in november en december: boottocht Light Festival met avondmaal

• Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.

• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeurNIET INBEGREPEN

• Alle dranken en persoonlijke uitgaven

• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties indien niet inbegrepen (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)

• Half pension voor afreis 09/05

• De reis- en annulatieverzekering

• Toeristentaks per persoon per nacht


REISDOCUMENTEN

• IdentiteitskaartMUNTEN

• Euro’s