sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Opaalkust
Soort: groepsreis, rondreis   Reisduur: 4 dagen

Een 120 kilometer gevarieerde kuststrook met steile kliffen, pittoreske vissersdorpjes, lange zandstranden, duinen en levendige badplaatsen vol belle époque villa’s, dat vind je aan de Opaalkust.  

Prijzen vanaf
€ 499,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag
  Montreuil:AVONDMAAL
  We vertrekken via Lille naar Amiens, waar we onze reis starten met een bezoek aan de prachtige gotische kathedraal in Amiens. Vervolgens rijden we verder naar de vissershaven Le Tréport, dé place to be voor de liefhebbers van zeevruchten! We ontdekken deze havenstad die in twee verdeeld is met een benedenstad rond de haven en een bovenstad gebouwd rond de kerk. We dalen af met de kabellift om te genieten van het adembenemend zicht op deze stad en haar kustlijn. We keren terug naar het hotel voor avondmaal en logies.
 • 2de dag
  Montreuil: HALF PENSION
  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het natuurpark Marquenterre. Met zijn 1000 hectaren zal het domein ons verrassen met zijn duinen, bossen, moerassen en zijn schitterende vogels. Men komt er volledig tot rust. Na de gewaarwording van deze prachtige natuur rijden we verder Le Crotoy. Deze badplaats, naast Saint Valéry sur Somme, is het enige strand uit het noordelijke departement dat zuidelijk georiënteerd is en zo beschermd wordt tegen zeewinden. Gelegenheid tot middagmaal in Le Crotoy. In de namiddag ontdekken we de Sommebaai op een geheel andere manier. We gaan aan boord van een boemeltreintje uit het begin van de 20e eeuw dat wordt voortgetrokken door een stoomlocomotief (uitzonderlijk op bepaalde data met dieselmotor) en stappen af in St-Valéry-sur-Somme. Te voet verkennen we deze middeleeuwse stad met haar haven, vissers en oude stadsgedeelte. Na een deugddoende dag keren we terug naar ons hotel in voor het avondmaal.
 • 3de dag
  Montreuil: HALF PENSION
  Vandaag trekken we richting Boulogne-sur-Mer voor een bezoek aan Nausicaa. Ontdek één van de grootste Europese centra gewijd aan kennis over de zeewereld. Ga aan boord te midden van reusachtige aquariums, ontdekkingsruimtes, exposities en dierenreservaten. Een unieke ervaring om de onderwaterwereld beter te begrijpen. Gelegenheid tot middagmaal in Boulogne-sur-Mer. In de namiddag rijden we verder naar Le Touquet voor een wandeling doorheen deze badstad langs 19de eeuwse villa’s, een overdekte markthal, de kerk en het stadshuis. Vrije tijd om de winkels te ontdekken of om een terrasje te doen.
 • 4de dag
  Montreuil: HALF PENSION
  We verlaten Montreuil via de kust richting Boulogne-sur-Mer, we volgen de kustroute langs Wimereux en Ambleteuse tot in Cap Gris-Nez. Van hieruit heeft U een schitterend zicht op Cap Blanc-Nez en op de Engelse kust, als het weer wat meezit. Deze krijtrots is niet minder dan 45 meter hoog en 3,5 km diep. We rijden verder naar Wissant, wat betekent ‘wit zand’. Vroeger is dit een haven geweest, maar met de inval van de Engelsen werd de haven geheel verwoest. Gelegenheid tot middagmaal. Net voor we Sangette binnenrijden, ziet U aan uw rechterkant een grote fabriek. Hier was de put aanwezig voor de bouw van de Eurotunnel. We rijden voorbij Calais België binnen naar uw originele opstapplaats.


  Nota: De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.
Ons verblijfhotel
Ons verblijfshotel (of gelijkwaardig):
Best Western Hotel Hermitage ***

Best Western Hôtel Hermitage ligt in de middeleeuwse stad Montreuil-sur-Mer, op 750 meter afstand van het treinstation Gare de Montreuil-sur-Mer. Dit hotel biedt een fitness- en wellness-centrum met spa- en massagebehandelingen. Elke stijlvolle kamer van Best Western Hôtel Hermitage is uitgerust met gratis WiFi, een flatscreen-tv met satellietontvangst en een privébadkamer. Alle kamers zijn per lift bereikbaar. In de klassieke bar of in de tuin van het hotel kunt u van een drankje genieten. Dagelijks wordt er een ontbijtbuffet voor u verzorgd.

Kamertypes:
Type 2A: standaard kamer 2p
Type 3A: standaard kamer 3p
Type 1A: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Zo
19 juli 2015
Halverwege
€ 499,-
Optionele npersoonskamer: + € 49,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• De reis per luxe touringcar “First Class” met bar, toilet, video/dvd en airconditioning
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
• Dranken inbegrepen bij het avondmaal
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Stoomtrein van Le Crotoy naar St-Valéry-sur-Somme
• Toegangsticket Nausicaa + Marquenterre begeleid bezoek
• Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties indien niet inbegrepen (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht

REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN
• Euro’s