sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Madeira
Soort: rondreis, vlieg-busreis   Reisduur: 8 dagen

Het bloemeneiland in de Atlantische Oceaan.

Prijzen vanaf
€ 869,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: Funchal
  Vlucht naar Funchal. Na aankomst transfer per autocar naar het hotel in Funchal, waar ze ons verwelkomen met een glaasje wijn van het eiland. Avondmaal en logies.
 • 2de dag: Funchal
  Na het ontbijt vertrekken we voor een stadstour in Funchal. Het eerste bezoek is de ‘Se’ kathedraal, gebouwd in de 16de eeuw in manuelstijl. We bewonderen het mooie interieur met het prachtig Moors plafond in cederhout. Verder richting de oude stad, met zijn winkeltjes en kleine restaurantjes. We wandelen door de markt 'Mercado dos Lavradores, tussen de viskramen, waar de verkopers schreeuwen voor de beste aanbiedingen. Ontdenk de verse lokale groenten, fruit en bloemen. Nadien nemen we de tijd om de bekende handwerken van Madeira te bekijken. Om deze voormiddag in schoonheid te beëindigen, bezoeken we de wijnkelder ‘Adegas Borges’, waar we de productie van de beroemde Madeira-wijn nader leren kennen. Wijnproeverijen inbegrepen. Namiddag vrij te besteden. Avondmaal en logies in het hotel.
 • 3de dag: Funchal
  In de voormiddag rijden we langs de zuidkust naar Câmara de Lobos, waar Winston Churchill inspiratie opdeed voor een aantal van zijn schilderijen. De landschappen rondrom worden overheerst door wijngaarden. We stoppen in Cabo Girão, de op één na hoogste zeeklif ter wereld. We vervolgen onze weg naar Ribeira Brava om aansluitend de bergen in te rijden richting noordkust. De Encumeada-pass (1007 meter) biedt ons hierbij prachtige uitzichten over het zuiden en noorden van het eiland. Op weg naar São Vicente passeren we het grootste laurier bos in de wereld ‘Chão dos Louros’. We rijden in de richting van Porto Moniz, gekend om zijn natuurlijke zwembaden en grillige kust met lavarotsen. We verlaten de noordkust en rijden tot Paul da Serra hoogvlakte, dat doet denken aan de natuur van de Schotse hooglanden (1500 meter). Verder via Fonte do Bispo naar Prazeres met prachtig zicht op het zuiden (Calheta). In Calheta bezoeken we een suikerriet en brandy bedrijf, waar u kunt proeven van de lokale Poncha drank en Madeira honingkoek. Terug naar Funchal voor avondmaal en logies.
 • 4de dag: Funchal
  Vandaag genieten we van een vrije dag in het hotel en de omgeving. ’s Avonds nemen we deel aan een traditioneel ‘Espetada’ feestmaal in een lokaal restaurant. Ondertussen wordt aangepaste sfeer gebracht door optreden van een plaatselijke volksdansgroep. Terugkeer naar het hotel voor logies.
 • 5de dag: Funchal
  Na het ontbijt starten we de dag met een eerste uitstap naar het binnenland. Allereerst aanschouwen we vanuit Eira do Serrado (1094 meter) het prachtig panoramisch uitzicht over de hoogste toppen van Madeira. Vervolgens bezoeken we Monte, de meest bekende voorstad van Funchal, waar ooit in het begin van de 19de eeuw het toerisme begon. Wandeling langs de prachtige tuinen van Monte en een bezoek aan de kerk van ‘Nossa Senhora do Monte’, waar de laatste Oostenrijke keizer Karel I begraven ligt. Tenslotte mogelijkheid om af te dalen naar Livramento via de rodelbaan, een origineel vervoermiddel op Madeira. Namiddag vrij te besteden. Avondmaal en logies in het hotel.
 • 6de dag: Funchal
  In de voormiddag bezoeken we Poiso met de Pico do Areeiro (1810 meter), de derde hoogste top in Madeira. Boven op deze berg word je beloond met een fantastisch zicht op het hele eiland. We komen aan Ribeiro Frio waar we een stop maken in het natuurgebied met Laurisilva bos. Verder langs São Roque do Faial naar Santana, bekend door de typische A-vormige huisjes met rieten daken. Vrije tijd voor middagmaal in een lokaal restaurant. Na de lunch blijven we aan de noordkust en rijden richting Porto da Cruz, een klein dorpje gelegen aan de gigantische ‘Penha d`Águia’. Om de dag te eindigen bezoeken we nog Machico, de plaats waar de eerste ontdekkingsreizigers voor het eerst voet aan wal zetten in de 15de eeuw. Geleid bezoek aan de oudste stad van het eiland. Terug naar het hotel voor avondmaal en logies.
 • 7de dag: Funchal
  Deze dag beginnen we met een wandeling langs de Levada van Serra do Faial. Startende in Vale do Paraiso en eindigend in Rochao met spectaculaire tuinen en adembenemende uitzichten. Na de wandeling bezoeken we Camacha, het vlechtwerk centrum van het eiland. We bezoeken er ook een vlechtwerkvestiging waar we de mensen aan het werk zien.
 • 8ste dag: Funchal- Brussel
  Vrije tijd. Vertrek naar de luchthaven voor de vlucht vanuit Funchal naar huis.
Ons verblijfhotel
Verblijfhotel (of gelijkwaardig): HOTEL BAIA AZUL **** Dit comfortabele hotel met alle accommodatie en verzorgde maaltijden staat borg voor een gezellig en aangenaam verblijf in Madeira. U geniet er van lateraal zeezicht zonder toeslag. Kamertypes: Type 2A: standaard kamer 2p Type 1A: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Ma
7 september 2015
Halverwege
€ 869,-
Optionele npersoonskamer: + € 26,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
Nota:
Het programma kan gewijzigd worden in functie van het vluchtschema van de lijnvluchten.

INBEGREPEN
• Vlucht Funchal heen en terug
• De reis per lokale touringcar voorzien van alle comfort voor de transfers en de rondreis
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
• Alle in het programma vermelde rondritten en uitstappen.
• Alle taksen, zoals baantaksen, luchthaventaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht

REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN
• Euro’s