sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Jersey
Soort: groepsreis, rondreis   Reisduur: 7 dagen

“Franse parels die in zee vielen en door de Engelsen werden opgevist.” Dit was hoe Victor Hugo de Kanaaleilanden omschreef. En inderdaad, de Britse Kanaaleilanden zijn een boeiende mengeling van Franse en Britse invloeden. Een bijna subtropisch klimaat, mooie zandstranden en overal een grote bloemenpracht, dit maakt Jersey speciaal.

Ontdek ook onze Bretagne met daguitstap Jersey

 

Prijzen vanaf
€ 1299,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag
  Saint-Malo: AVONDMAAL
  Vertrek via Lille, met onderweg een ontbijtstop, naar Rouen. Gelegenheid tot middagmaal in dit gezellig centrum. We maken een wandeling doorheen deze stad met typische vakwerkhuizen. Vervolgens zetten we onze weg verder naar Saint-Malo. Avondmaal en logies.
 • 2de dag
  Saint-Malo: HALF PENSION
  Na het ontbijt trekken we Saint-Malo in. De stadwallen, aan de monding van de Rance, torenen trots uit boven de stranden en de haven. We maken een wandeling over deze stadswallen en indien de getijden het toelaten, wandelen we over het strand naar het Fort du Petit Bé. Gelegenheid tot middagmaal. Een echte aanrader zijn de ‘Galettes bretonnes au sarrasin’, de typische zoute en krokante pannenkoeken. ’s Namiddags brengen we een bezoek aan de stad Dinard met haar mooie villa’s uit de Franse Belle Epoque. Vandaag de dag is de badplaats nog steeds een chic oord vol charme. Geniet van de prachtige uitzichten op Saint-Malo en de Rance tijdens een tocht langs de wandelpaden nabij de zee. We rijden tegen de avond terug naar ons hotel voor avondmaal en logies.
 • 3de dag
  Jersey: VOL PENSION
  Vandaag schepen we in voor de overtocht naar het grootste Kanaaleiland Jersey. Bij aankomst in Saint Helier krijgen we een continentaal ontbijt. Nadien rijden we via de kustroute naar de pittoreske haven Gorey. We maken een korte wandeling over de pier naar het kasteel Orgueil. Een lokale gids zorgt er voor dat we alle schatten ontdekken dat het kasteel te bieden heeft. Voor we verder rijden, kan u genieten van een kopje koffie op de pier met een adembenemend zicht. We rijden langs de noordelijke kust met zijn kliffen en traditionele granieten boerderijen. Vervolgens trekken we landinwaarts en houden halt aan La Mare Wine Estate, waar we worden opgewacht voor een privétocht langs de wijngaarden, de Cognac distillerie en we de kans krijgen om ook te proeven. Een heerlijke lunch zal ons worden aangeboden in het restaurant op dit landgoed. Nadien rijden we verder naar de westkust en houden we kort halte aan de Corbiere vuurtoren. Verder naar Saint Brelades Bay met zijn mediterrane karakter. We hebben hier de tijd om een kleine wandeling te maken en te genieten van de schitterende baai. Verder naar ons hotel voor het avondmaal en logies.
 • 4de dag
  Jersey: HALF PENSION
  Ontbijt en vrije voormiddag om te genieten van de veelvuldige faciliteiten van het hotel of een heerlijke wandeling langs het strand. In de namiddag wachten wij u op om een totaal ander Jersey te ontdekken. We bezoeken de St. Matthews – Glass kerk, gekend om haar beelden in wit gegoten glas. Jersey werd lange tijd bezet door de Duitsers. De Jersey War Tunnels vertellen ons het ware verhaal van de bezetting tijdens Tweede Wereldoorlog. Het is één van de meest populaire attracties op het eiland en speelt een belangrijke rol bij het behouden en interpreteren van het culturele erfgoed. We ervaren er de evacuatie, deportatie, gevangenschap en tot slot de bevrijding. Voor we terugkeren naar het hotel genieten we nog even van een afternoon tea. Als kers op de taart worden we getrakteerd op een avondmaal met ‘fruits de mer’.
 • 5de dag
  Jersey: HALF PENSION
  Vandaag ontdekken we St. Helier, de hoofdstad van Jersey, te voet. We wandelen langs Liberation Square met een schitterend standbeeld. De 12 fonteinen errond vertegenwoordigen de 12 delen van het eiland. Vervolgens wandelen we verder naar St. Helier’s Parish kerk. Deze dateert uit de 11de eeuw. Ook de Royal Square mag niet ontbreken, deze maakt immers duidelijk hoe belangrijk de financiële wereld is op dit kleine eilandje. Bijna iedere bank is hier vertegenwoordigd. We brengen ook een bezoekje aan de Central Market. Hier kan men echt alles vinden. Aan de overkant van de overdekte markt ligt de vismarkt, zeker de moeite waard! Tijdens deze wandeling houden we een kleine koffie- en lunchpauze. In de namiddag rijden we terug richting haven om in te schepen naar Saint-Malo. Aan boord van de ferry gelegenheid tot avondmaal. Logies in ons hotel te Saint-Malo.
 • 6de dag
  Saint-Malo: HALF PENSION
  Na het ontbijt trekken we naar Erquy, een actieve vissershaven bekend om haar heerlijke sint-jakobsschelpen. We maken een wandeling door de straatjes van rode zandsteen. We krijgen de indruk over graniet te wandelen, maar vergis u niet, het gaat om een opeenstapeling van zandlagen die meer dan 450 miljoen jaar oud is. We rijden verder naar Cap Fréhel dat met zijn kliffen van leisteen en roze zandsteen 70 meter boven de zee uitsteekt. Een uitzonderlijke plek met de mooiste uitzichten van Bretagne. Vrije tijd om te lunchen en een wandeling te maken naar het fort la Latte. We sluiten deze schitterende dag langs ‘Côte d’Emeraude – Smaragdkust’ af en rijden via de kust terug naar Saint-Malo. Avondmaal en logies.
 • 7de dag
  Saint-Malo: ONTBIJT
  Na het ontbijt vertrekken we via Caen en Honfleur. Honfleur is door zijn pittoreske straatjes en zijn oude huizen heerlijk om door te wandelen. Honfleur is internationaal bekend om zijn charme, oude woningen, kleine boetiekjes en typische restaurants. We kunnen geen betere locatie inbeelden om hier te lunchen. Vervolgens rijden we over ‘le pont de Normandie’, een unieke ervaring! Verder via Amiens en Lille naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

  Nota: De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.
Ons verblijfhotel
Verblijfhotels (of gelijkwaardig):
Ibis Hotel Saint-Malo ***
Het hotel ligt aan de rand van de stad en op loopafstand van het Grand Aquarium en Le Cézembre-winkelcentrum. Op slechts 10 minuten van het strand, het historisch centrum van Saint-Malo verwijderd. Alle kamers werden recent vernieuwd en beschikken over badkamer, lcd Tv, laminaatvloer en gratis WiFi.

Merton Hotel ***
Het hotel ligt op 10 minuten wandelen van Saint Helier. Restaurant The Belvedere serveert een ontbijt met warme gerechten en 's avonds buffetten. Jersey Joe's Diner serveert Amerikaanse gerechten en het hotel heeft ook een Italiaanse Brasserie Bonetti's, een sportbar en de Star Room met live-entertainment. Alle kamers beschikken over badkamer, tv en koffie-en theefaciliteiten.

Kamertypes:
Type 2A: standaard kamer 2p
Type 2B: standaard kamer 2-3p, derde bed is bijzetbed
Type 1A: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Za
19 september 2015
Halverwege
€ 1299,-
Optionele npersoonskamer: + € 42,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• De reis per luxe touringcar “First Class” met bar, toilet, video/dvd en airconditioning
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
• Het middagmaal op dag 3 en 5
• Koffie, thee en cake op dag 5
• Avondmaal met “fruits de mer” in hotel Merton
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Toegang Mont Orgueil Castle, La Mare Wine Estate, War Tunnels met gids
• Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur


NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• Het avondmaal op dag 5
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht


REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart


MUNTEN
• Euro’s
• Jersey ponden