sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Provence-Camargue-Ardeche
Soort: groepsreis, rondreis   Reisduur: 7 dagen
Zon, bergen en de geur van lavendel zijn typische ingrediënten van de Provence. Er is ook nog een rijke geschiedenis met als getuigen de best bewaarde Romeinse overblijfselen van Europa. De Provence is niet alleen een paradijs voor de toerist maar ook kunstenaars vonden hier de nodige inspiratie voor hun meesterwerken. Picasso, Gauguin, van Gogh en vele anderen hebben deze prachtige streek vereeuwigd. De Provençalen hebben ook hun eigen kleine kunstwerken, de Santons de Provence.
 
De schoonheid van de natuur, het mediterrane klimaat, het glasheldere water in de frisse rivieren, de gezellige sfeer in de dorpjes, de kleine markten met hun geurige streekproducten en de uitstekende wijnen uit de Côtes du Rhône oefenen een bijzondere aantrekkingskracht uit op de bezoeker.
 
Of bezoek een andere topbestemming aan de Franse kust: de Côte d'Azur !
 
Geen prijzen
beschikbaar
Dagplanning reis
 • 1ste dag: België - Avignon
  Via de Belgische en Franse autosnelwegen richting Dijon en Lyon. Onderweg gelegenheid tot ontbijt en middagmaal. Verder naar Avignon. Avondmaal en logies.
 • 2de dag: Avignon
  Avignon: HALF PENSION

  Korte rit naar de Pont du Gard. Het Romeinse aquaduct maakte deel uit van de waterleiding die de stad Nîmes van water moest voorzien en is een van de opmerkelijkste nog bestaande Romeinse bouwwerken. Geleid bezoek. Een boogscheut verder ligt het middeleeuwse stadje Uzès. Het hertogelijk paleis met zijn 11de-eeuwse toren en 15de-eeuwse kapel is nog steeds bewoond. Het marktplein Place aux Herbes was in 1990 het decor voor de film Cyrano de Bergerac. Geleide wandeling. Daarna naar Avignon. Geleide wandeling langs het Place de l'Horloge, het Palais des Papes en de aangrenzende tuin, van waaruit we mooie panorama's krijgen op de Rhône, die ten tijde van de pausen nog de grens vormde tussen de Provence en het toenmalige Frankrijk. Vrije tijd of gelegenheid tot bezoek aan het pausenpaleis en de Pont Saint-Bénezet, beter bekend als de Pont d'Avignon. Avondmaal en logies in het hotel.
 • 3de dag: Avignon
  Avignon: HALF PENSION

  Vandaag verkennen we de Vaucluse, het departement dat zich uitstrekt van Avignon tot de Mont Ventoux. Vooreerst bezoeken we Vaison-la-Romaine, de stad die haar naam dankt aan de vele Romeinse overblijfselen, vervolgens rijden we over de 1912 meter hoge Mont Ventoux.  Via Bédoin vervolgen we onze weg door de Vaucluse en passeren het middeleeuwse Pernes-les-Fontaines en Carpentras, dat door een schenking in 1274 in het bezit kwam van de paus en aldus aan de basis lag van het overbrengen van de Heilige Stoel enkele decennia later. Tenslotte brengen we een bezoek aan Fontaine de Vaucluse dat herinneringen heeft aan Petrarca, die er zestien jaar gewoond heeft. Wandelaars kunnen er het pad volgen naar de bron van de Sorgue, langs de gerestaureerde papiermolen waar handgeschept papier gemaakt wordt. Terug naar het hotel voor avondmaal en logies
 • 4de dag: Avignon
  Avignon: HALF PENSION

  In de voormiddag bezoeken we de historische stad Arles. Geleide wandeling langs het antiek theater, de arena en de romaanse kathedraal. Vervolgens naar Les Baux-de-Provence, hoog op een rots gelegen in de Alpilles. Vrije tijd. Verder naar Saint-Rémy-de-Provence. Halte aan de antieke stad Glanum, die al in de Griekse tijd bewoond was, maar zijn bloeitijd kende in de Romeinse periode. We zien ondermeer een triomfboog en een cenotaaf uit de tijd van keizer Augustus. Daarnaast ligt het klooster Saint-Paul-de-Mausole. De inrichting waar Vincent van Gogh verpleegd werd in 1889-1890 en meer dan honderd schilderijen maakte, is nog steeds een verpleeginstelling. Avondmaal en logies in het hotel.

 • 5de dag: Avignon
  Avignon: HALF PENSION

  In de voormiddag uitstap richting Ardeche. Vanuit Vallon Pont d’Arc maken we een prachtige tocht langs de wereldbekende kloof “Les Gorges d’Ardeche”. Om het mooie panorama te bewonderen maken houden we verschillende haltes. Vrij middagmaal. Na de middag bezoek aan Orange. Geleid stadsbezoek aan de Triomfboog en het prestigieuze antiek theater uit de Romeinse geschiedenis. Avondmaal en logies in het hotel.
 • 6de dag: Avignon
  Avignon: ONTBIJT

  Uitstap naar de Camargue, het natuurpark in de Rhônedelta met rijstvelden, wijngaarden van de vin des sables, flamingo's, witte camarguepaardjes en grote kuddes zwarte stieren. Vrij bezoek aan Saintes-Maries de la Mer met de versterkte kerk en de arena voor de courses camarguaises, een behendigheidswedstrijd waarbij een zestal stieren om de beurt slechts een kwartiertje in de arena zijn en niet gedood worden. Verder naar Aigues-Mortes in de Petite Camargue. Na de bouw van de stadsmuur trok de zee zich terug, waardoor het stadje zijn authentieke karakter behouden heeft. Terug naar het hotel voor avondmaal en logies. 

 • 7de dag: Avignon - België

  Avignon: ONTBIJT

  Via de Franse autosnelwegen terug naar België. Onderweg gelegenheid tot middag- en avondmaal. Verder naar uw oorspronkelijke opstapplaats.  Nota: De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.
Ons verblijfhotel

Ons verblijfhotel te Avignon: (of gelijkwaardig)
Hotel Ibis Avignon Sud***

Dit Dit 3-sterrenhotel bevindt zich in het hart van de Provence en de wijngaarden van Châteauneuf du Pape en is op 10 minuten van het centrum van Avignon gelegen. Het beschikt over een buitenzwembad met zonneterras en tuin. De kamers zijn voorzien van airco, gratis WiFi en tv. Het ontbijtbuffet wordt verzorgd in de eetkamer of bij het zwembad.
 
Kamertypes:
Type 2A:
standaard kamer 2p
Type 1A: standaard kamer 1p

Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
•  De reis per luxe touringcar “First Class” met bar, toilet, video/dvd en airconditioning
•  Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
•  Alle in het programma vermelde rondritten
•  Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.
•  De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
•  Alle dranken en persoonlijke uitgaven
•  De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• Toeristentaks per persoon per nacht
•  De reis- en annulatieverzekering

REISDOCUMENTEN
•  Identiteitskaart

MUNTEN
•  Euro’s