sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Ierland
Soort: groepsreis, rondreis   Reisduur: 7 dagen

Een fantastische rondreis naar verschillende van Ierland’s meest geroemde bezienswaardigheden!

U zult genieten van een mengeling van al het mooiste en interessantste van wat dit land u te bieden heeft: een hoogst indrukwekkende natuur en cultuur, spectaculaire landschappen, ‘s werelds mooiste routes, een turbulente geschiedenis en heden… een mythisch land waar een welkom echt een welkom betekent! Een reis vol hoogtepunten… De ‘Ring of Kerry’, het ‘Book of Kells, Kylemore Abbey, de Burren, Cillfs of Moher, de Connemara, Rock of Cashel, Kilbeggan distileerderij, Clonmacnoise, het Wicklow gebergte, Glendalough, etc…

Prijzen vanaf
€ 1199,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: België - Dublin
  Vlucht naar Dublin. Transfer naar Dublin centrum voor lunch. We bezoeken het wereldberoemde 'Book of Kells en de schitterende Long Room in Trinity College, de prestigieuze universiteit van Dublin. Verkennende stadsrondrit door Dublin. We maken een rit door Phoenix Park, het grootste ommuurde Park van Europa met o.a het presidentieel paleis, Dublin zoo,… Naar ons hotel voor avondmaal en logies.
 • 2de dag: Dublin - Galway
  We reizen west door de veengebieden naar Galway met onderweg een bezoek aan Kilbeggan: Ierland’s oudste Whiskey distilleerderij! We leren er alles over ‘t heerlijke nat en proeven het ook! We bezoeken Clonmacnoise, de oudste vroegchristelijke nederzetting van Ierland, schitterend gelegen waar de Eskeriada de Shannon rivier kruist. Bezoek aan de Kathedraal van Galway en stadsrondrit.
 • 3de dag: Galway
  Vandaag bezoeken we de schilderachtige Connemara, met de machtige meren en bergen, waar we o.a. in Leenane komen, wondermooie setting van de film ‘The Field’ in Killary Harbour aan Europa's diepste fjord…We bezoeken de immense Kasteelabdij Kylemore met haar zeer opmerkelijke, dramatisch romantische geschiedenis! Eigendom van de nonnen van Ieper! We komen in Clifden en in authentieke vissersdorpjes.
 • 4de dag: Galway - Killarney
  We duiken in de betoverende Burren, een karst plateau als een maanlandschap, in County Clare aan de Atlantische oceaan. Een fascinerende ligging, ontstaan en geologie, fauna en flora. Onder hoge bescherming van Unesco. U verneemt er de meest verbazingwekkende zaken! We bezoeken er het meest gefotografeerde 5600 jaar oude neolithische graf van Ierland: Poulnabrone en de wereldbefaamde 8 km lange en meer dan 200 meter hoge Cliffs of Moher! We nemen de ferry over de Shannon en hebben diner en overnachting in Killarney.
 • 5de dag: Killarney
  Vandaag volgen we de spectaculaire 'Ring of Kerry', één van ’s werelds mooiste wegen. Adembenemende vergezichten, magnifieke kustlijn, de Baai van Dingle, de Kenmare rivier, idyllische dorpjes, Ierland’s hoogste berg, een bergpas, Ladies View, de meren van Killarney,… We wonen een amusante voorstelling bij van Brendan, Europees kampioen opleiden schaapshonden, en bezoeken een 'Bog-village. We houden halt bij één van de best bewaarde ringforten, en komen in Waterville, de tweede thuis van Charlie Chaplin!
 • 6de dag: Dublin
  We reizen terug oostwaarts via de majestueuze 'Rock of Cashel', sinds de 6de eeuw zetel van wereldlijke en kerkelijke macht. Naar Dublin om te shoppen! Diner en overnachting in Dublin.
 • 7de dag: Dublin - Brussel
  We trekken het feeërieke Wicklow gebergte ten zuiden van Dublin in! Waar tal van bekende films, o.a. ‘Bravehaert’ werden gemaakt. Dit was ook de setting van een van de belangrijkste Ierse opstanden tegen de Engelse kolonisator: the United Irishmen in 1798. We bezoeken de vroegchristelijke nederzetting Glendalough. We rijden eveneens naar de 'Meeting of the Waters in de Avoca Vallei. Transfer naar de luchthaven van Dublin voor onze terugvlucht naar Brussel.
Ons verblijfhotel
Verblijfhotels in Ierland: U logeert in 3 sterren plus en 4 sterren hotels van de betere soort. Uitgebreid Iers ontbijt en avondmalen. Thee en koffiefaciliteiten op de kamers. Kamertypes: Type 2A: standaard kamer 2p Type 2B: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Wo
2 september 2015
Halverwege
€ 1199,-
Optionele npersoonskamer: + € 32,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• Vlucht Zaventem – Dublin heen en terug
• Verblijf op basis van half pension, vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag met Iers ontbijt.
• Alle in het programma vermelde rondritten.
• ALLE toeganggelden voor ALLE vermelde bezienswaardigheden!
• Alle taksen, zoals baantaksen, haventaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor de reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
• Lunch en dranken bij het diner.
• De reis en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht

REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN
• Euro’s