sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
IJsland
Soort: groepsreis, vlieg-busreis   Reisduur: 6 dagen

Machtig én mooi! Laat je verbazen door deze geweldige bestemming!

Prijzen vanaf
€ 1149,-
Dagplanning reis
  • 1ste dag: Brussel-Kevlavik
    Vlucht vanuit Brussel naar Keflavik. Uw gids wacht u op bij aankomst. Voor we naar ons hotel gaan in Reykjavik, brengen we eerst een bezoek aan de Blue Lagoon. De lagune is gelegen te midden van een lava veld. De neonachtige blauwe kleur ontstaat door de hoge temperatuur die mineralen en sulfer opwarmen. Op sommige plaatsen is de temperatuur zelfs 40°C. Kom hier tot uzelf en voel u energieker dan ooit. Het is een typische, buitengewone ontspannende, IJslandse ervaring. Na deze eerste kennismaking met de prachtige natuur van IJsland rijden we verder naar Reykjavik. Gelegenheid tot avondmaal en overnachting.
  • 2de dag: Reykjavik
    Vandaag ontdekken we de hoofdstad van IJsland, Reykjavik. Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld en toch minder koud dan veel bezoekers denken. Het oude stadscentrum, het Parlement, de Kathedraal, de haven, het Nationaal Museum, the Pearl en Höfði house. We rijden langs de rivier, vol zalm, die de stad doorkruist. Het beste bewijs dat Reykjavik een pollutie vrije stad is. Verder naar Arbaejarsafn openluchtmuseum, een dorp met oude en authentieke huizen van Reykjavik en zo een duidelijk contract laat zien tussen het toen en nu. We rijden naar Reykjavik’s grootste buitenzwembad in Laugardalur, verwarmd door een natuurlijke bron die zich onder de stad bevindt, de Asmundur Sveinsson Sculputre museum en Hallgrimskirkja kerk. Gelegenheid tot lunch. Na de lunch rijden we verder naar het schiereiland Alfatanes en tot Bessastaoir, de residentie van de president van IJsland. We bezoeken hier de kerk met zijn schitterende glasramen. Vervolgens naar de Hafnarfjörour, een pittoresk stadje gelegen om een oude lavastroom. We eindigen onze dag aan het meer van Kleifarvatn, gelegen in een soort maanlandschap. Ten zuiden van dit meer ligt Krysuvik, bestaande uit verschillende geothermische velden die zorgen voor ontsnappen van stoom uit de aardkorst. Terug naar ons hotel, gelegenheid tot avondmaal en overnachting.
  • 3de dag: Reykjavik
    Vandaag rijden we over de Hellisheidi plateau naar Hveragerdi, waar planten, groenten en bloemen gekweekt worden in serres, verwarmd door natuurlijk thermisch water. We rijden langs Skalholt, vroeger een belangrijk sociaal, cultureel en religieus centrum, maar nu nog enkel bestaand uit enkele huizen en een vrij grote kerk. We komen aan bij de waterval Gullfoss ‘the Golden Waterfall’, één van de meest indrukwekkende watervallen van Europa. Het ijswater stort zich via 2 treden 32 meter de diepte in, een adembenemend schouwspel. Op slechts enkele minuten rijden van Gullfoss, ligt het geisergebied Geysir met geisers die tot 30m hoog kunnen. We rijden verder naar het Thingvellir National Park, het park is van groot historisch belang geweest voor IJsland. Thingvellir is een immens grote, geologische canyon in de aarde, die leidde tot het ontstaan van het grootste meer van IJsland met spectaculaire kliffen. Gelegenheid tot avondmaal en overnachting.
  • 4de dag: Reykjavik
    Vrije voormiddag om Reykjavik verder te ontdekken of te genieten van de natuur. Tegen de middag wordt U opgepikt voor een schitterende uitstap, we nemen de boot in de oude haven Reykjavik voor het spotten van walvissen. Meest waargenomen walvissen zijn de dwergvinvis, witte bekdolfijn en de meest gekende bultrug walvis. De boottocht brengt ons langs verschillende eilanden bewoont door kolonies papegaaiduikers, mooie foto’s gegarandeerd. Gelegenheid tot avondmaal en overnachting.
  • 5de dag: Reykjavik
    Vandaag staat U een schitterende natuurtocht te wachten. We rijden van Reykjavik weg via kleine dorpjes en weilanden. We stoppen regelmatig om te genieten van schitterende uitzichten, waaronder ook de vulkaan Hekla, één van de meest bekende en actieve vulkanen van IJsland, maar ook de stratovulkaan Eyjafjallajökull mag niet ontbreken. We stoppen aan de spectaculaire watervallen Seljalandsfoss en Skógarfoss. We rijden langs Dyrhólaey, een schitterende kuststrook met steile kliffen, naar het charmante dorpje Vík met zwarte zandstranden. Gelegenheid tot lunch. We rijden langs de kustlijn via Reynisdrangar, zwarte 66 meter hoge basaltzuilen in zee. Volgens de legende zijn de zuilen gevormd door 2 trollen die probeerden een schip aan wal te trekken, maar bij het aanbreken van het daglicht versteenden zij. Terugkeer naar het hotel. Gelegenheid tot avondmaal en overnachting.
  • 6de dag: Reykjavik
    Ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Keflavik voor onze terugvlucht.
Ons verblijfhotel
Verblijfshotel (of gelijkwaardig):
Hotel Cabin
Hotel Cabin ligt aan de schilderachtige boulevard langs de Faxaflói-baai, op 5 minuten lopen van het grote geothermische zwembad Laugardalslaug. Het hotel biedt kamers met eigen badkamer met douche of bad, toilet, satelliet-tv. Het hotel beschikt over een restaurant en lobbybar.
Kamertypes:
Type 2A: standaard kamer 2p
Type 1A: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Zo
20 september 2015
Halverwege
€ 1149,-
Optionele éénpersoonskamer: + € 57,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
Inbegrepen
• De vlucht Keflavik heen enterug
• De reis per locale touringcar met bar, toilet, video/dvd en airconditioning
• Verblijf op basis van kamer en ontbijt
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Blue Lagoon toegang met handdoek
• boottocht met walvis spotting
• Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

Niet inbegrepen
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• Toeristentaks per persoon per nacht
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties buiten inbegrepen (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• De reis- en annulatieverzekering

Reisdocumenten
• Identiteitskaart

Munten
• IJslandse kroon
• Euro’s