sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Griekenland
Soort: rondreis, vlieg-busreis   Reisduur: 8 dagen

Griekenland is de bakermat van de moderne beschaving en kent een indrukwekkende geschiedenis. Ga op ontdekking en maak kennis met de archeologie van het verleden. 's Avonds kan U genieten van de heerlijke terrasjes en de typische Griekse ambiance.

Prijzen vanaf
€ 819,-
Dagplanning reis
 • Dag 1: Athene
  Athene: AVONDMAAL
  Vlucht naar Athene. Verwelkoming en transfer naar het hotel. Avondmaal en logies.
 • Dag 2: Athene
  Athene: HALF PENSION
  Na het ontbijt nemen we u mee voor een stadsrondrit in Athene met een bezoek aan het hoogste punt van de stad: de Akropolis. De Akropolis is de 156 meter hoge Tafelberg met op de top het Parthenon, gewijd aan de godin Athena. Deze tempel werd tussen 447 en 438 v. Chr. gebouwd en is met zijn Dorische zuilen bijzonder indrukwekkend. Aansluitend verkennen we het ‘nieuwe museum’. Dit museum herbergt de archeologische vondsten van de Akropolis en zijn hellingen. Vrije tijd om het oude stadje Plaka te bezoeken. Plaka is de meest pittoreske wijk van Athene met haar kleine kronkelige straatjes en souvenirwinkeltjes. Het mooiste verhaal vindt men in Anafiotika. Het Orakel van Delphi verbood in dit gebied te bouwen, maar vluchtelingen uit de Peloponnesische Oorlog zochten onderdak in de grotten. Twee dakloze bouwvakkers bouwden hier op één nacht een huis. Toen politiemensen dit ontdekten, konden ze het niet over hun hart krijgen de bewoners weg te jagen. Sindsdien werd deze methode aangehouden: ’s nachts een onderkomen bouwen en je mocht blijven. We keren terug naar het hotel voor avondmaal en logies.
 • Dag 3: Delphi
  Delphi: HALF PENSION
  Vandaag trekken we naar Delphi, via Osios Lucas, waar we halt houden om het klooster van Osios Lucas te bezoeken. Het wordt vaak gezien als één van de mooiste Byzantijnse bouwwerken van Griekenland en werd toegewijd aan ‘De Gelukzalige’ Lucas met zijn reputatie als wonderbare genezer. Vervolgens ontdekken we Arachova, een typisch Grieks dorpje in de bergen, gebouwd op de zuidelijke hellingen van Parnassus en bekend om zijn lekkernijen, handgemaakte tapijten en kunstvoorwerpen. We zetten onze weg voort naar Delphi. Vrije tijd in Delphi. Avondmaal en logies.
 • Dag 4: Olympia
  Olympia: HALF PENSION
  In de voormiddag ontdekken we Delphi. Deze archeologische site behoort tot de belangrijkste overblijfselen uit de Griekse Oudheid en omvat onder andere tempels, schathuizen, altaren en theaters. Ook gekend om het Orakel van Delphi, die gewijd was aan de god Apollon. Er begaven zich jaarlijks duizenden mensen naar Delphi om het orakel te raadplegen en de goden goede raad te vragen bij belangrijke beslissingen. Na het vrij middagmaal vervolgen we onze weg naar Olympia via Nafpaktos, één van de mooiste stadjes van Griekenland. Van hieruit hebben we een mooi zicht op de nieuwe brug bij Patras. Nadien naar Patras waar we de grafkerk van de Apostel Andreas bezoeken. Avondmaal en logies in Olympia.
 • Dag 5: Tolo
  Tolo: HALF PENSION
  Vandaag brengen we een bezoek aan Olympia. Olympia is één van de bekendste en beroemdste bezienswaardigheden in Griekenland. Niet alleen zijn hier de Olymische Spelen ontstaan, maar ook elke vier jaar wordt hier de Olympische vlam ontstoken om zijn reis te vervolgen naar de plaats waar de Spelen zullen plaatsvinden. Daarna vertrek naar de badplaats Tolo. Avondmaal en logies.
 • Dag 6: Athene
  Athene: HALF PENSION
  We ontdekken verder het schiereiland Argolis. We maken een stop in Nafplio, Epidaurusen Mycenae. Mycenae was in de oudheid een belangrijke stad en speelt een rol in verschillende mythen, waaronder de Trojaanse cyclus. Bezoek aan de indrukwekkend Akropolis van Mycenae. We vervolgen onze route naar Nemea, waar we de mogelijkheid krijgen om de lokale wijn te proeven. Verder naar Athene voor avondmaal en logies.
 • Dag 7: Athene
  Athene: HALF PENSION
  Vandaag brengen we een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum onder leiding van een lokaal gediplomeerde gids. De vondsten uit de Koninklijke graven in Mycenae zijn de trots van het museum. In de namiddag gaan we naar Kaap Soenion, een 70 meter hoge steile rots die oprijst uit de Egeïsche Zee. Op deze rots staan de resten van de Poseidontempel. Avondmaal en logies.
 • Dag 8: Athene
  Athene: ONTBIJT
  Ontbijt en transfer naar de luchthaven.
Ons verblijfhotel
We worden ontvangen in 3 of 4 sterrenhotels gedurende onze reis in Griekenland.

Kamertypes:
Type 2A: standaard kamer 2p
Type 2B: standaard kamer 3p
Type 1A: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Zo
20 september 2015
Halverwege
€ 819,-
Optionele npersoonskamer: + € 30,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• Vlucht Athene heen en terug
• Luxe touringcar voor de transfers en de rondritten.
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Alle baantaksen, luchthaventaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor overige musea, allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht (volgens het op dat moment geldende tarief)
• Transfer naar Eindhoven vanuit Gentbrugge, Antwerpen Crowne Plaza, Park & Ride St.-Job: € 10 per persoon per traject, Vilvoorde: € 15 per persoon per traject.

REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN
• Euro’s