sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Polen
Soort: rondreis   Reisduur: 7 dagen

Het land straalt wel nog steeds de sobere sfeer van het Oostblok uit maar het is een pareltje op vlak van cultuur en natuur. Polen herbergt vele kastelen en paleizen en ook de natuur is prachtig en heel variërend. In het noorden van Polen zijn er stranden en meren, het midden wordt gekenmerkt door uitgestrekte bossen en in het zuiden is het vooral bergachtig.

Geen prijzen
beschikbaar
Dagplanning reis
 • 1ste dag : Brussel - Warschau
  Vlucht naar Warschau. We maken kennis met de Poolse hoofdstad en krijgen hier een uitgebreide rondleiding. Warschau is de grootste stad van Polen, een bruisende metropool met een unieke geschiedenis. Tijdens deze tour ontdekken we de stad en haar belangrijkste en interessantste monumenten, o.a. het Koninklijk Paleis, de oude binnenstad, de New Town Market Square en het Paleis-Garden Complex in het Łazienki, één van de mooiste complexen in Europa. Nadien keren we terug naar het hotel voor vrije tijd, een avondmaal en logies.
 • 2de dag : Warschau
  Na het ontbijt vertrekken we naar Czestochowa. De stad is vooral beroemd als bedevaartsoord, vanwege het Paulinerklooster op de Jasna Góra heuvel. We brengen een bezoek aan dit klooster waar zich de aanbeden Zwarte Madonna bevindt. Sta ook even stil bij de duizenden voorwerpen van edelsmeedkunst die bewaard zijn gebleven, het refectorium met een plafondschildering van Karl Dabkwart een de bibliotheek met een uitgebreide collectie boeken. Na de rondleiding rijden we naar Krakau voor avondmaal en logies in het hotel.
 • 3de dag : Krakau
  Vandaag verkennen we één van de mooiste steden van Europa: Krakau. Krakau is één van de belangrijkste cultuursteden van Midden-Europa. Volgens velen ook één van de mooiste steden van Europa! Deze stad kwam als één van de weinig steden in Polen ongeschonden de Tweede Wereldoorlog door. We krijgen een rondleiding door de stad. De gids neemt ons mee in deze magische oude stad (UNESCO) met zijn belangrijkste en meest spectaculaire monumenten: de Grote Markt, de St. Mary's Basilica, Lakenhalle en Wawel Hill met het prachtige Koninklijk Paleis. Gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag trekken we naar de Zoutmijn Wieliczka, die in 1978 werd ingeschreven op de UNESCO lijst. Deze mijn is één van de oudste mijnen ter wereld. Het winnen van zout werd voor het eerst vermeld in 1044! De gangen zijn 300 kilometer lang en bereiken een diepte van 327 meter. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten de Duitse bezetters deze zoutmijn als opslagplaats.
 • 4de dag : Krakau
  In de voormiddag genieten we van een panoramische rit naar Zakopane, de Poolse hoofdstad van de wintersport en bergtoerisme. We ontdekken het prachtige landschap van het Tatry-gebergte, de hoogland folklore, de houten huizen en de lokale specialiteiten. We bezoeken de charmante houten oude parochiekerk en de meest unieke begraafplaats in Polen (Krzeptowki Bachledowka). Gelegenheid tot middagmaal. Nadien rijden we naar Debno. De belangrijkste attractie hier is de 15de eeuwse houten Gotische kerk van de aartsengel Sint Michaël. In de namiddag keren we terug naar Krakau voor vrije tijd. Avondmaal en logies in het hotel.
 • 5de dag : Wroclaw - Czestochowa
  Na het ontbijt trekken we naar het Auschwitz-Birkenau concentratiekamp, het symbool van horror, de onmenselijkheid en de Holocaust. In 1979 werd het voormalige concentratiekamp ingeschreven op de UNESCO lijst. Auswitz-Birkenau was het tweede van de drie grote kampen van Auschwitz. Het kamp bevindt zich in Birkenau, de Duitse naam voor het Poolse dorpje Brzezinka, dat gesloopt werd op het vernietigingskamp te kunnen bouwen. Niet alleen Joden, Sinti en Roma, maar ook burgers uit de toen bezette gebieden, waaronder 40.000 Vlaamse arbeiders en bedienden werden hier gevangen gehouden. Vervolgens naar Wroclaw. Avondmaal en logies in het hotel.
 • 6de dag : Wroclaw
  Vandaag bezoeken we het oudste deel van de stad - Ostrów Tumski met de kathedraal van St. Johannes de Doper en de gotische kerk van het Heilig Kruis. Vervolgens trekken we verder naar de Universiteit met haar prachtige barokke Aula Leopoldina. We eindigen onze wandeling aan de Grote Markt, waar we versteld staan van de schoonheid van het laat-gotische stadhuis. Vrij middagmaal, gevolgd door vrije tijd om te ontspannen en te winkelen. Avondmaal en logies in het hotel.
 • 7de dag : Wroclaw
  Na het ontbijt vrije tijd alvorens we naar de luchthaven vertrekken voor onze terugvlucht.
Ons verblijfhotel
Verblijfhotels (of gelijkwaardig): te Warschau: HOTEL METROPOL *** Dit gerenoveerde driesterrenhotel is gelegen in het centrum van de stad, vlakbij het centraal station. Alle kamers zijn uitgerust met douche, toilet, telefoon en tv. Het hotel beschikt overigens over een restaurant, bar, lift en een wisselkantoor. te Krakau HOTEL CHOPIN *** Het hotel Chopin is een goed hotel, die zich in het hart van Krakau bevindt. Alle kamers zijn uitgerust met douche, toilet, telefoon en tv. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, lift en wisselkantoor. te Wroclaw HOTEL ORBIS **** Dit 4* hotel is gelegen in het administratief centrum van de stad, dicht bij het oude stadsgedeelte. Alle kamers zijn uitgerust met douche, toilet, thee- en koffiefaciliteiten, telefoon en tv. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, zwembad en sauna. Kamertypes: Type 2A: standaard kamer 2p Type 1A: standaard kamer 1p
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• vlucht Warschau heen en terug
• De reis per lokale touringcar voorzien van alle comfort voor de transfers en de rondreis
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
• Alle in het programma vermelde rondritten en uitstappen.
• Alle taksen, zoals baantaksen, luchthaventaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht

REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN
• Euro’s