sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Bordeaux busreis
Soort: rondreis, stedenreis   Reisduur: 6 dagen

Het beste van de Bordeaux regio beleven en vooral proeven! Bordeaux behoort tot die steden die u moet gezien hebben. In het historisch stadscentrum vindt u tal van 18de eeuwse bouwwerken. Maar in Bordeaux mag u ook niet nalaten van te proeven van de godendrank. Maar ook op culinair vlak is deze stad sterk ontwikkeld.


Bekijk ook onze vlieg-busreis naar Bordeaux !

 

Prijzen vanaf
€ 1069,-
Dagplanning reis
  • Dag 1
    Via de autosnelweg richting Franse grens met onderweg gelegenheid tot ontbijt. We rijden via Parijs richting Bordeaux. In Orléans houden we een tussenstop voor onze eerste overnachting. Deze stad, aan het begin van het dal van de Loire, is één van de oudste steden van Frankrijk met een grote geschiedenis. De Place Matroi is het centraal punt van de stad met het standbeeld van Jeanne d’Arc, zij bevrijdde Orléans van de Engelsen en bepaalde zo ook deels de geschiedenis van België. Na het middagmaal verkennen we de stad te voet. Daarna naar ons hotel voor avondmaal en overnachting in ons etappe hotel.
  • Dag 2
    Bordeaux: VOL PENSION
    Na het ontbijt rijden we verder naar Bordeaux. Tegen de middag aankomst in Bordeaux, we installeren ons eerst in ons hotel in het centrum van Bordeaux. Na ingecheckt te zijn in ons hotel wordt u verwacht voor de lunch. Na onze lunch vertrekken we richting de Médoc. Bezoek en degustatie van een Grand Cru Classé de Margaux zoals Chateau Prieuré Lichine, Kirwan, Desmirail,… Tegen de late middag keren we terug naar ons hotel. Avondmaal in een restaurant op wandelafstand van ons hotel. Overnachting.
  • Dag 3
    Bordeaux: HALF PENSION
    Na het ontbijt rijden we vandaag naar de wijngaarden van Pomerol en Saint-Emilion. Bezoek en degustatie op een wijndomein van Pomerol in de naburigheid van de Chateau Petrus zoals Châteaux Petit-Village, Tailhas,… Voor het middagmaal gaan we naar de Château Coutet, een familiale wijngaard in de Saint-Emilion regio. Uiteraard krijgt u een rondleiding en degustatie aangeboden. Na de lunch bezoeken we met een privé gids de middeleeuwse stad Saint-Emilion met zijn ondergrondse monumenten. Na dit bezoek houden we een rondrit doorheen de Saint-Emilion streek met grote namen zoals Petrus, Cheval Blanc, Figeac, Angélus, Ausone,… Tegen de late middag terugkeer naar ons hotel. Vrije avond en overnachting.
  • Dag 4
    Bordeaux: HALF PENSION
    Na het ontbijt rijden we richting kust voor een heerlijke dag aan de Atlantische Oceaan. Degustatie van oesters met een glaasje witte wijn in een typische cabane. Verder naar Arcachon voor de lunch met zicht op zee. In de namiddag maken we een boottocht langs l’Ile de Oiseaux waar u de oesterparken, de typische houten hutten en de Duin van Pilat ontdekt. Terug aan land maken we een wandeling door Arcachon met zijn 19de eeuwse villas en voor de moedigen onder ons, een beklimming van de hoogste duin van Pilat. Aan de top geniet u van een schitterend zicht. We keren terug naar ons hotel in Bordeaux. Vrije avond en overnachting.
  • Dag 5
    Bordeaux: ONTBIJT
    Na het ontbijt bezoeken we onder leiding van een privé gids de stad Bordeaux te voet. We ontdekken er de schitterende architectuur dat Bordeaux te bieden heeft. Tijdens de wandeling houden we 3 smaakvolle stops om u de lokale specialiteiten te laten proeven zoals kaas, cannelés bordelais en chocolade. Rest van de dag bent u vrij om Bordeaux verder te ontdekken en heerlijk te winkelen. Tegen de vroege avond vertrekken we terug richting België. Gelegenheid tot avondmaal onderweg.
  • Dag 6
    Aankomst
    We komen aan bij onze oorspronkelijke opstapplaats.

    Nota: De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.
Ons verblijfhotel
Hotel Quality Bordeaux Centre***
Het Quality Hotel Bordeaux Centre is gevestigd in een oud herenhuis uit de 19de eeuw en ligt vlak bij de levendige wijk Saint-Pierre. Het wordt omgeven door restaurants en boetiekjes. Dit hotel biedt moderne kamers in rode en witte tinten en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv en een Nespresso-koffiezetapparaat. Alle kamers zijn bereikbaar met een lift. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd in het Quality Hotel Bordeaux Centre. U kunt ontspannen en genieten van een drankje in de loungebar van het hotel.

Kamertypes:
Type 2A:standaard kamer 2p
Type 1A:standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Di
1 september 2015
Halverwege
€ 1069,-
Optionele npersoonskamer: + € 56,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• De reis per luxe touringcar “First Class” met bar, toilet, video/dvd en airconditioning
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag, lunch op dag 2,3 en 4
• Wijngaardbezoeken met degustaties en oesterdegustatie
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Boottocht langs l’Ile aux Oiseaux
• Alle taksen zoals baantaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur


NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• De reis- en annulatieverzekering
• 3 avondmalen dag 3,4 en 5
• Toersistentaks per persoon per nacht


REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart


MUNTEN
• Euro’s