sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Bretagne met dag Jersey
Soort:    Reisduur: 7 dagen

Ontdek Bretagne op een andere manier, van de heerlijke oesters, visgerechten en de prachtige kusten. We maken ook een schitterende daguitstap vanuit St Malo naar Jersey.

 

Ontdek ook onze Jersey afreis : Jersey en het vaste land

 

Prijzen vanaf
€ 999,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag
  Saint-Malo: AVONDMAAL
  Vertrek via Lille, met onderweg een ontbijtstop, naar Rouen. Gelegenheid tot middagmaal in dit gezellig centrum en we maken er een wandeling doorheen deze stad met typische vakwerkhuizen. We brengen ook een bezoek aan de prachtige gotische kathedraal. Vervolgens zetten we onze weg verder naar Saint-Malo en genieten we van de schitterende uitzichten onderweg. Avondmaal en logies.
 • 2de dag
  Saint-Malo: HALF PENSION
  Na het ontbijt trekken we Saint-Malo in. De stadwallen, aan de monding van de Rance, torenen trots uit boven de stranden en de haven. We maken een wandeling over deze stadswallen en indien de getijden het toelaten, wandelen we over het strand naar het Fort du Petit Bé. Gelegenheid tot middagmaal. Een echte aanrader zijn de ‘galettes sarrasin breton’, de typische zoute krokante pannenkoeken. ’s Namiddags brengen we een bezoek aan de stad Dinard met haar mooie villa’s uit de Franse Belle Epoque. Vandaag de dag is de badplaats nog steeds een chic oord vol charme. Geniet van de prachtige uitzichten op Saint-Malo en de Rance tijdens een tocht langs de wandelpaden nabij de zee. We rijden tegen de avond terug naar ons hotel. Avondmaal en logies.
 • 3de dag
  Saint-Malo: HALF PENSION
  Vandaag schepen we in voor de overtocht naar het grootste Kanaaleiland Jersey. Bij aankomst in Saint Helier krijgen we een continentaal ontbijt. Nadien rijden we via de kustroute naar de pittoreske haven Gorey. We maken een korte wandeling over de pier naar het kasteel Orgueil. Een lokale gids zorgt er voor dat we alle schatten ontdekken dat het kasteel te bieden heeft. Voor we verder rijden, kan u genieten van een kopje koffie op de pier met een adembenemend zicht. We rijden langs de noordelijke kust met zijn kliffen en traditionele granieten boerderijen. Vervolgens trekken we landinwaarts en houden halte aan La Mare Wine Estate, waar we worden opgewacht voor een privé tocht langs de wijngaarden, de Cognac distillerie en we de kans krijgen om ook te proeven. Een heerlijke lunch zal ons worden aangeboden in het restaurant op dit landgoed. Nadien rijden we verder naar de westkust en houden we kort halte aan de Corbiere vuurtoren. Verder naar Saint Brelades Bay met zijn mediterrane karakter. U heeft er tijd om een kleine wandeling te maken en te genieten van de schitterende baai. We vervolgen onze route langs de kust, terug naar de haven voor de ferry naar Saint Malo. Aan boord gelegenheid tot avondmaal. Logies.
 • 4de dag
  Saint-Malo: HALF PENSION
  Ontbijt en vrije tijd. In de late voormiddag vertrekken we naar Cancale via de kustroute. Cancale staat gelijk aan genieten van oesters en andere schelpdieren. U kan er heerlijk lunchen met zicht op de Mont-Saint-Michel. ‘s Namiddag rijden we verder via de kust naar Dinan, een middeleeuwse stad gelegen tussen land en zee. U ziet de stad van ver liggen met haar kasteel uit de 14e eeuw. We maken een wandeling langs de typische huizen en de gezellige straatjes met mooie boetiekateliers van glasblazers en vergulders. Avondmaal en logies.
 • 5de dag
  Saint-Malo: HALF PENSION
  Vandaag rijden we naar Saint-Brieuc, hier kunt u als het ware op water lopen … bij eb. In deze baai trekt de zee zich bij eb tot wel 7 km terug. De getijden zorgen ook voor een verscheidenheid aan landschappen. De hoofdstad van Côtes d’Armor is een aangename stad met een dynamisch cultureel centrum, er valt altijd iets te beleven. Gelegenheid tot lunch. Terugkeer naar Saint-Malo voor een vrije namiddag om te winkelen of heerlijk te wandelen. Avondmaal en logies.
 • 6de dag
  Saint-Malo: HALF PENSION
  In de voormiddag trekken we naar Erquy, een actieve vissershaven bekend om zijn heerlijke sint-jakobsschelpen. We maken er een wandeling door de straatjes van rode zandsteen. U heeft de indruk te wandelen over graniet, maar vergis u niet, het gaat om een opeenstapeling van zandlagen die meer dan 450 miljoen jaar oud is. We rijden verder naar Cap Fréhel dat met zijn kliffen van leisteen en roze zandsteen 70 meter boven de zee uitsteekt. Een uitzonderlijke plek met de mooiste uitzichten van Bretagne. Vrije tijd om te lunchen en een wandeling te maken naar het fort la Latte. We sluiten deze schitterende dag langs ‘Côte d’Emeraude' – Smaragdkust’ af en rijden via de kust terug naar Saint-Malo. Avondmaal en logies.
 • 7de dag
  Saint-Malo: HALF PENSION
  Na het ontbijt vertrekken we via Caen en Honfleur. Honfleur is door zijn pittoreske straatjes en zijn oude huizen heerlijk om door te wandelen. Honfleur is internationaal bekend om zijn charme, oude woningen, kleine boetiekjes en typische restaurants. We kunnen geen betere locatie inbeelden om hier te lunchen. Vervolgens rijden over ‘le pont de Normandie’, een unieke ervaring! Verder via Amiens en Lille naar uw oorspronkelijke opstapplaats.
Ons verblijfhotel
Ibis Hotel St Malo ***
Het hotel ligt aan de rand van de stad en op loopafstand van het Grand Aquarium en Le Cézembre-winkelcentrum. U bent slechts 10 minuten van het strand, het historisch centrum van Saint-Malo verwijderd. Alle kamers werden recent vernieuwd en beschikken over badkamer, lcd Tv, laminaatvloer en gratis wifi.

Kamertypes:
Type 2A: standaard kamer 2p
Type 2B: standaard kamer 2-3p, derde bed is bijzetbed
Type 1A: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Za
19 september 2015
Halverwege
€ 999,-
Optionele npersoonskamer: + € 41,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• De reis per luxe touringcar “First Class” met bar, toilet, video/dvd en airconditioning
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
• Het middagmaal op dag 3
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• Het avondmaal op dag 3
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht

REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN
• Euro’s
• Jersey Pounds (kan u wisselen ter plaatse)