sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Côte d'Azur
Soort: groepsreis, rondreis   Reisduur: 6 dagen

Een topbestemming aan de Franse kust: kuier rond op de prachtige boulevards, kom op adem aan de schitterende stranden, ga filmsterren spotten in Cannes of bewonder de exclusieve jachten in St. Tropez!

Dé perfecte ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie!

 

Geen prijzen
beschikbaar
Dagplanning reis
 • 1ste dag: vlucht naar Nice
  Vlucht naar Nice. We bezoeken de badplaats Sainte-Maxime aan de noordkant van de prachtige baai van St. Tropez. Een boottocht brengt ons naar St. Tropez waar in 1956 de film “Et Dieu créait la femme” werd opgenomen met Brigitte Bardot in de hoofdrol. Na een korte halte in de mooie jachthaven van St. Tropez zetten we onze boottocht verder naar Port Grimaud. Alle straatjes bestaan uit kleine kanaaltjes en elke woning beschikt over een eigen aanlegplaats, vandaar de bijnaam ‘Het Venetië van de Côte d’Azur’. Naar ons hotel voor avondmaal en logies.
 • 2de dag: La Gauda
  La Gauda: HALF PENSION
  We starten met een bezoek aan Nice. Nice staat ook wel bekend als de hoofdstad van de Franse Riviera, de Côte d’Azur. De eerste nederzettingen gaan terug tot 400.000 jaar geleden, maar het waren de Griekse Phocaae die de naam gaven aan Nice. In 1793 werd het graafschap Nice toegevoegd aan Frankrijk als het 85ste departement ‘Alpes Maritime’ maar tussen 1814 en 1860 maakte het deel uit van Piémont, koninkrijk Sardinië. Sedert 1860 behoort het definitief tot Frankrijk.
  We brengen een bezoekje aan de bloemenmarkt en de Place Masséna, het centrale plein van Nice en één van de mooiste van de stad, voltooid in de jaren ‘40. De 7 beelden ‘Conversatie in Nice’ uit 2007 stellen de 7 continenten voor. We flaneren zoals elke toerist eventjes op de mondaine Promenade des Anglais met de vele prachtige gevels en de palmbomen. Gelegenheid tot middagmaal.
  Na het middagmaal rijden we naar St Jean Cap Ferrat en bezoeken de Villa Ephrussi de Rothschild met de prachtige tuinen. Avondmaal en logies.
 • 3de dag: Gorges du Loup
  La Gauda: HALF PENSION
  Vandaag staat de 'Gorges du Loup op het programma! Één van de mooiste bezienswaardigheden in de Haute-Provence. We genieten van het fraaie uitzicht. Na het middagmaal volgen we het grillige verloop van de rivier Loup met diepe afgronden, steile rotswanden en schitterende panorama's. We stoppen nog in Tourette-sur-Loup, een typisch Provençaals stadje met zijn muren, poorten en torens. Avondmaal en logies.
 • 4de dag: Cannes
  La Gauda: HALF PENSION
  ’S morgens brengen we een bezoek aan een parfumfabriek Galimard in Grasse en snuiven we nog even de Provençaalse sfeer op van dit merkwaardige stadje. In de Middeleeuwen was dit een zelfstandig stadstaatje, naar voorbeeld van Italiaanse republieken. In 1227 kwam er een einde aan dit zelfstandig bestuur. Vroeger was Grasse bekend om zijn leerlooierijen en handschoenateliers. Een nieuw modeverschijnsel trad op in de 16e eeuw: handschoenen te parfumeren, hetgeen leidde tot het ontstaan van de parfumindustrie in Grasse. Na het middagmaal rijden we naar Cannes. We bezoeken de haven en de oude stad met aansluitend wat vrije tijd voor een wandeling door de winkelstraten, de Luxe winkelstraat Rue d’Antibes en de ‘Promenade de la croisette’ waar het festivalpaleis en het ene grote hotel naast het andere staat. Avondmaal en logies.
 • 5de dag: Saint-Paul de Vence
  La Gauda: HALF PENSION
  Na het ontbijt halen we een frisse neus op in het wondermooie bloemenpark Phoenix, 7 hectaren aan ‘ontdekkingen’ met één van de grootste serres ter wereld. Deze oase van rust en stilte is een echte aanrader voor elke natuurliefhebber. Gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag rijden we naar het overbekende artiestendorp Saint-Paul de Vence. Het is er heerlijk slenteren in de sfeervolle steegjes. We sluiten af met een bezoek aan het museum Fondation Maeght met kunstwerken van Braque, Matisse, Miró, Léger, Chagall. Via Vence met de Chapelle du Rosaire ontworpen door Matisse terug naar hotel voor Avondmaal en logies.
 • 6de dag: Antibes
  La Gauda: ONTBIJT
  We bezoeken nog eerst de jachthaven van Antibes, het domein van de miljonairs.
  Hier gaan de jaarlijkse ‘Les Voiles d'Antibes’ door. Één keer per jaar, begin juni, komen hier werelds snelste en mooiste jachten samen voor de befaamde zeilregatta. Transfer naar de luchthaven.

  Nota: De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.
Ons verblijfhotel

Ons verblijfhotel te La Gauda: (of gelijkwaardig)
Hotel du Baou***

Dit driesterrenhotel kijkt uit over de vallei van de Var en biedt gratis WiFi. Alle kamers hebben airco en een eigen balkon. Ze beschikken over een flatscreen-tv met internationale zenders.
Kamertypes:
Type 2A:
standaard kamer 2p
Type 1A: standaard kamer 1p

Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• Vlucht Nice heen & terug
• De reis per luxe touringcar “First Class” met bar, toilet, video/dvd en airconditioning
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving
• Toeristentaks per persoon per nacht
• De reis- en annulatieverzekering
• Transfer naar Eindhoven vanuit Gentbrugge, Crowne Plaza, Park & Ride St.-Job: € 10 per persoon per traject, Vilvoorde: € 15 per persoon per traject

REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN
• Euro’s