sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Elzas - Strasbourg
Soort:    Reisduur: 4 dagen

De betoverende natuur, fruitige wijnen en overheerlijke streekgerechten, dit is wat de Elzas het bezoeken waard maakt. Een bezoek aan het Europees Parlement, een wijndegustatie en een voorstelling met diner in Royal Palace maken deze reis compleet!

Prijzen vanaf
€ 519,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: België - Straatsburg
  Straatsburg: AVONDMAAL
  Via Brussel en Namen, met gelegenheid tot ontbijt onderweg, naar het Groothertogdom Luxemburg. Over de Franse grens via Metz naar Straatsburg. Onderweg stoppen we in Saverne met gelegenheid tot middagmaal. Na het middagmaal nemen we de tijd om deze schitterende stad, gelegen aan het kanaal Marne-au-Rhin, te verkennen. In het centrum treffen we het Rohankasteel uit de 18de eeuw. We wandelen ook door de Grand’Rue met tal van mooie vakwerkhuizen, de bekendste is het Katzhuis met haar gebeeldhouwde balken. We hervatten onze weg verder naar Straatsburg. Avondmaal en logies.
 • 2de dag
  Straatsburg: HALF PENSION
  Onder leiding van onze gids wandelen we van het hotel naar het Paleis Rohan voor een schitterende rondvaart. De rondvaart begint aan de voet van de Kathedraal van Straatsburg en brengt ons via Petite France naar het Europees Parlement. We krijgen de unieke gelegenheid om het Europees Parlement te bezoeken met inbegrip van de vergaderzaal waar de plenaire vergadering plaatsvindt, een korte film en een algemene presentatie over het Parlement door een personeelslid. Mogelijkheid tot middagmaal in Europees Parlement of op de boot. Onze chauffeur wacht ons op aan het Europees Parlement voor een bezoek aan een wijnhuis met degustatie in Straatsburg. Terug naar ons hotel waarna we vertrekken naar Kirrwiller voor een spektakelavond met diner in het Royal Palace met zijn nieuwe Revue des Merveilles met dansers, acrobaten en andere artiesten.
 • 3de dag
  Straatsburg: HALF PENSION
  Vandaag vertrekken we niet te vroeg, we krijgen de mogelijkheid om rustig te ontbijten. Vertrek rond 11u00 naar Bouxwiller. We maken een wandeling doorheen dit typisch en pittoresk dorpje. Gelegenheid tot middagmaal. We rijden verder naar Wingen-sur-Moder, gelegen in het natuurpark Régional des Vosges, voor een bezoek aan het museum Lalique. Dit museum is gekend voor haar glaswerken en kristal. We zetten ons weg verder en bezoeken de artisanale distillerie Hepp. Deze laatste is gekend om zijn likeuren en eau-de-vie zoals Kirsch en Poire Williams. Terug naar het hotel voor avondmaal en logies.
 • 4de dag
  Straatsburg: ONTBIJT
  We verlaten Straatsburg richting Duitsland en stoppen aan het Kasteel Fleckenstein, gebouwd op een zandstenen rots van 338 meter hoog. De versterkte burcht uit de 12de eeuw is getuige van 9 eeuwen Europese geschiedenis. Gelegenheid tot middagmaal in het kasteel of een nabijgelegen restaurant. Via Trier en Luik terug naar onze oorspronkelijke opstapplaats.

  Nota: De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.
Ons verblijfhotel
Verblijfhotel (of gelijkwaardig):
Ibis Styles Strasbourg Centre Gare***
Dit driesterrenhotel is gelegen op slechts enkele minuten wandelen van de wijk Petite France.
De comfortabele kamers zijn modern en volledig uitgerust: satelliettelevisie, airco,… Voor wie ’s avonds nog graag een drankje lust: dit kan in de gezellige bar van dit hotel.

Kamertypes:

Type 2A: standaard kamer 2p
Type 2B: standaard kamer 3p (3e bed is een bijzetbed)
Type 1A: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Do
10 september 2015
Halverwege
€ 519,-
Do
24 december 2015
Halverwege
€ 569,-
Optionele npersoonskamer: + € 40,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN

• De reis per luxe touringcar “First Class” met bar, toilet, video/dvd en airconditioning

• Verblijf op basis van kamer type 2A met half pension vanaf het avondmaal de eerste dag t.e.m. het ontbijt de laatste dag

• Alle in het programma vermelde rondritten

• Spektakelavond met diner

• Rondvaart en toegang Europees Parlement

• Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.

• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeurNIET INBEGREPEN

• Alle dranken en persoonlijke uitgaven

• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)

• De reis- en annulatieverzekering

• Toeristentaks per persoon per nachtREISDOCUMENTEN

• IdentiteitskaartMUNTEN

• Euro’s