sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Noordelijke Franse Alpen
Soort: groepsreis, rondreis   Reisduur: 10 dagen
Met één van de grootste vuurwerkshows in Europa!
Prijzen vanaf
€ 699,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: België - Valmorel
  Vertrek vrijdagavond met de autocar richting Valmorel. Overnachting in de autocar.
 • 2de dag: Feest van het meer
  Valmorel: VOL PENSION

  We komen aan in ons hotel. We krijgen ontbijt, een kleine lunch en nemen intrek in onze kamers. Na het avondmaal trekken we naar Annecy voor een schitterend schouwspel: 'Feest van het meer'. De baai van Albigny wordt het betoverende kader van één van de grootste vuurwerkshows in Europa. 70 minuten vuurwerk met muziek, licht en fonteinen. Unieke show die u eens in uw leven gezien moet hebben! Het komt voort uit het grote Venetiaans feest dat in 1860 werd gegeven ter ere van de komst van Napoleon III. Grandioos, betoverend en uniek!
 • 3de dag: Valmorel
  Valmorel: VOL PENSION

  We starten deze dag rustig na onze geweldige uitstap van gisteren. Neem rustig je tijd om te ontbijten en te lunchen. In de namiddag gaan we het dorp Valmorelverkennen. We nemen de zetelliften om het mooie berglandschap te bewonderen.
 • 4de dag: Gorges du Fier
  Valmorel: HALF PENSION

  Na het ontbijt rijden we naar de Gorges du Fier, een wonder van de natuur in de Rhône. Het is een spectaculaire smalle kloof waarover een loopbrug hangt. Ontdek de verbazingwekkende leggende! Nadien trekken we naar het Plateau de Revard waar we een schitterend zicht krijgen op het mooie Lac du Bourget. We brengen een bezoekje aan een typische kaas- en saucisse de Savoie makerij met degustatie. We keren terug langs het Lac du Bourget waar we de gelegenheid krijgen om een boottochtje te maken.
 • 5de dag: Mont Blanc massief
  Valmorel: HALF PENSION

  Vandaag maken we een uitstap voor een ganse dag via Albertville, Megève en St. Gervais naar het Mont Blanc massief met bezoek aan Chamonix. Gelegenheid tot het nemen van de kabelbaan naar de Aiguille du Midi, van waaruit men een panoramisch zicht heeft op het Mont Blanc massief.
 • 6de dag: Chambéry
  Valmorel: VOL PENSION

  Na een vroeg middagmaal trekken we voor de hele dag naar Chambéry, de oude residentie van graven en hertogen van de onafhankelijke staat Savoie. Via Albertville en Montmélian bereiken we deze vroegere hoofdstad. In de oude stad vallen de olifantenfonteinen uit 1886 het meest op, maar de kathedraal van St. Franciscus van Sales en de residentie van de graven en hertogen zijn eveneens toeristische troeven. In de namiddag bezoeken we het ‘quartier Curial’, een congres- en cultuurcentrum in de oude kazerne.
 • 7de dag: La Plagne
  Valmorel: VOL PENSION

  We maken een mooie uitstap naar het bekende skistation van Tignes. Langs Bourg-Saint-Maurice waar de speciale kabelbaan vertrekt naar Val d’Isère. Het oude dorp Tignes lag vroeger in de vallei van Isère, maar na de Tweede Wereldoorlog werd er een hydro-elektrische stuwdam aangelegd waardoor het oude dorpje onder water kwam te liggen door het ontstane stuwmeer, het Lac du Chevril. We krijgen de mogelijkheid per kabelbaan de gletsjer te bereiken. We wandelen aan het meer en nemen ons middagmaal op het terras van Le Bec Rouge met een adembenemend zicht.
 • 8ste dag: Annecy
  Valmorel: VOL PENSION

  Na een vroeg middagmaal rijden we naar Annecy, een mooie stad gelegen aan het gelijknamige meer, kende haar hoogtepunt in de 12de tot 16de eeuw. De H. François de Sales, die met zijn eeuwige glimlach de contrareformatie leidde en de revolutionair Jean-Jacques Rousseau zijn enkele van de bekendste figuren uit deze sympathieke toeristische stad. In de namiddag is er de mogelijkheid om een romantisch boottochtje op het bekende meer te maken.
 • 9de dag: vrije dag
  Valmorel: VOL PENSION

  Vrije dag met mogelijkheid om in het hotel te lunchen of stel je eigen lunchpakket samen en trek een nog een laatste keer op uit! In de vroege vooravond vertrekken we richting België.
 • 10de dag: aankomst
  Aankomst:

  We komen 's ochtends aan bij onze oorspronkelijke opstapplaats.

  Nota: De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.
Ons verblijfhotel
Ons verblijfhotel te Valmorel: Hotel Chalet du Crey*** Het gezellige hotel Le Chalet du Crey heeft een hoofd- en annex gebouw en bezit een groot zonneterras met een schitterend uitzicht op de vallei. Het charmante dorpje Le Crey ligt op ongeveer 1,5 km van het gezellige en autovrije centrum van Valmorel, waar verschillende restaurants zijn. Kamertypes: Type 2A: standaard kamer 2p Type 1A: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Vr
31 juli 2015
Halverwege
€ 699,-
Optionele npersoonskamer: + € 20,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
Inbegrepen
• De reis per luxe touringcar “First Class” met bar, toilet, video/dvd
 en airconditioning
• Verblijf op basis van maaltijden volgens het programma
• Alle in het programma vermelde excursies en rondritten
• Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

Niet inbegrepen
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties  (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht

Reisdocumenten
• Identiteitskaart

Munten<
Euro’s