sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Normandië
Soort: groepsreis, rondreis   Reisduur: 4 dagen
Met ongeveer 500 km kust is Normandïe, in het noordwesten van Frankrijk, een van de populairste streken van Frankrijk. Bekende plaatsen zijn Caen, Bayeux, Deauville en natuurlijk de Mont-St-Michel, of ook nog gezellige haventjes zoals Honfleur...! 
Historische plaatsen (landing van 6 juni 1944), musea, gastronomie - een heerlijke schotel  "fruits de mer" of een lekkere "Calvados" - en mooie natuur, zijn stuk voor stuk redenen voor een bezoek aan deze dichtbije regio.
Prijzen vanaf
€ 429,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: België - Amiens - Rouen - Bayeux
  Bayeux: AVONDMAAL
  Via de autosnelweg richting Franse grens met onderweg gelegenheid tot ontbijt. Daarna richting Normandië met onderweg gelegenheid tot middagmaal. In Rouen maken we een stadswandeling en ook hier mag een bezoek aan de kathedraal niet ontbreken. Nadien rijden we naar het mooie stadje Bayeux alwaar mogelijkheid tot bezoek aan “la Tapisserie de la Reine Mathilde” een 70 m lang borduurwerk uit de 11de eeuw met het verhaal van de slag bij Hastings in 1066 waardoor Willem de Veroveraar koning van Engeland werd. Daarna naar Bauyeux voor avondmaal en logies.
 • 2de dag: Bayeux
  Bayeux: HALF PENSION
  In de voormiddag rijden we naar de landingskusten van de Tweede Wereldoorlog. Operatie Overlord begon op 6 juni 1944 met de landing in Normandië. Arromanches is een van de twee kunstmatige havens die werden aangelegd om de geallieerde troepen te kunnen blijven bevoorraden. In Longues-sur-Mer werden de Duitse bunkers al op dag 2 uitgeschakeld. Omaha Beach was oorspronkelijk een codenaam voor een van de stranden, maar de naam is sindsdien samen met nog andere codenamen behouden gebleven. In Colleville-sur-Mer houden we halt bij het Amerikaans soldatenkerkhof. De 30 meter hoge klippen van Pointe du Hoc werden door de geallieerden met behulp van touwladders beklommen. Daar voorbij ten slotte ligt Utah Beach, het meest westelijke strand van D-Day met in het hinterland het dorp St.Mere-Eglise waar in de vroege nacht van de 6de juni de Amerikaanse valschermspringers gedropt werden. Op de terugweg naar het hotel houden we nog even halt bij de Duitse begraafplaats van La Cambe.
 • 3de dag: Bayeux
  Bayeux: HALF PENSION
  Het Mémorial de Caen, dat gebouwd is op de fundamenten van een oude Duitse commandobunker, is een herdenkingsmonument, vredescentrum en informatiecentrum over de beide wereldoorlogen met een recent bijgebouwde vleugel over de Koude Oorlog. Daarna rijden we naar de Mont Saint-Michel, een van de meest populaire toeristische plaatsen in Frankrijk. Je kan er het gelijknamige klooster bezoeken of door de straatjes wandelen. Daarna terug naar Carentan maar onderweg houden we even halt om te proeven van een lekkere Cider of Calvados.
 • 4de dag: Bayeux
  Bayeux: ONTBIJT
  Onze eerste halte is in Honfleur,het zeer gezellige oude vissershaventje nabij Le Havre aan de monding van de Seine. Daarna begeven we ons naar Amiens, hoofstad van Picardië, waar we de beroemde kathedraal bezoeken. Gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag via de Franse en Belgische autosnelwegen terug naar onze oorspronkelijke opstapplaatsen.

  Nota: De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.
Ons verblijfhotel

Ons verblijfhotel te Bayeux: (of gelijkwaardig)
Hotel Campanille***

Dit hotel is de perfecte verblijfplaats voor ons bezoek aan de regio. Alle kamers over airco, radio, tv en een volledig ingerichte badkamer. Zeer goed verzorgde  maaltijden. ‘s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds laat de chef u genieten van de Franse keuken.

Kamertypes:
Type 2A
: standaard kamer 2p
Type 2B: standaard kamer 3p (derde bed is bijzetbed)
Type 1A: standaard kamer 1p

Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Wo
12 augustus 2015
Halverwege
€ 429,-
Do
10 september 2015
Halverwege
€ 429,-
Do
8 oktober 2015
Halverwege
€ 429,-
Optionele npersoonskamer: + € 26,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• De reis per luxe touringcar “First Class” met bar, toilet, video/dvd en airconditioning
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Alle taksen zoals baantaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• Toeristentaks per persoon per nacht
• De reis- en annulatieverzekering

REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN
• Euro’s