sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Tour de France
Soort: rondreis   Reisduur: 10 dagen
De verschillende "Cols"  maken deel uit van de majestueuze Route des Grandes Alpes, de prachtige weg die de grote Alpencols van Frankrijk bereikbaar heeft gemaakt. Op die route hebben wielrenners uit de Tour de France heel wat legendarische prestaties geleverd.
De supporters die zo dicht mogelijk bij hun wieleridolen proberen te geraken, het afzien van de wielrenners, de tourkaravaan met de souvenirs, het hoort er allemaal bij.
Prijzen vanaf
€ 749,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: België - Vaujany
  Avondvertrek vanuit de diverse opstapplaatsen. Indien gewenst, kan u uw fiets meenemen. We rijden via Luxemburg, Dyon en Lyon naar Vaujany-Alpe d’Huez.
 • 2de dag: Vaujany
  Vaujany: VOL PENSION
  Verkenning van het dorp met het lokale treintje. Middagmaal in het hotel. Intrek in kamers annexe gebouw of hotel. Vrije namiddag en gebruik van de activiteitenkaart van Vaujany. Hierin zijn inbegrepen: toegang tot 7 tennisterreinen (met gratis gebruik tennisrackets), Olympische schaatsbaan, groot zwembad met sauna’s en whirlpools, petanque, boogschieten (onder begeleiding op voorgestelde tijdstippen).
  We kijken samen in het hotel naar de aankomst van de Tour. Avondmaal in het hotel Étendard.
 • 3de dag: Vaujany
  Vaujany: VOL PENSION
  Ontbijt in hotel. Vrije dag met gebruik van activiteitenkaart. Vandaag kunnen we ook een begeleide wandeling maken (halve dag) of een mountainbike tour (plus initiatie) (datum afhangend van de lokale gidsen en organisatie). De actieven onder ons halen hun fiets boven. We kijken samen naar de Tour op een groot scherm. Middag en avondmaal in het hotel.
 • 4de dag: Vaujany
  Vaujany: VOL PENSION
  Programma ter plaatse of optioneel: per minibus naar Gapvoor de aankomst van de 16de etappe welke de renners van Bourg de Péage naar Gap brengt over een golvend parcours. Gap heeft niet alleen een rijke Tourhistorie, ook qua gewone geschiedenis. De stad werd ooit gesticht door de Galliërs. Toen de Romeinen het in 14 voor Christus innamen, noemden ze het Vapincum. Ook Napoleon liet er zijn sporen na. Nadat hij uit ballingschap (Elba) terugkeerde, reisde hij over de naar hem genoemde Route Napoléon naar het stadje in de uitlopers van de Alpen. Ontbijt, middagmaal (of lunchpakket) en avondmaal in het hotel.
 • 5de dag: Vaujany
  Vaujany: VOL PENSION
  Rustdag in de Tour en wij maken gebruik van onze activiteitenkaart. Weer mogelijkheid voor fietsen voor de liefhebbers onder ons. Ontbijt, middagmaal en avondmaal in het hotel.
 • 6de dag: Vaujany
  Vaujany: VOL PENSION
  Zoals 19/7 of optioneel programma: per minibus naar Pra Loup voor de aankomst van de 17de etappe. Twee forse klimmen plus een finish bergop. Voldoende ingrediënten om na de rustdag van gisteren uit te kijken naar de eerste Alpenrit. Tussen Digne-Les-Bains en Pra-Loup krijgen de renners drie cols te verwerken. Een mooi begin van het loodzwaar kwartet bergritten dat de renners de komende dagen te wachten staat. Pra-Loup is een oude bekende. Bernard Thévenet won er in 1975 nadat Eddy Merckx was getroffen door een appelflauwte en legde zo de basis onder zijn tourzege. Ontbijt, middagmaal (of lunchpakket) en avondmaal in het hotel.
 • 7de dag: Vaujany
  Vaujany: VOL PENSION
  Vandaag doen de renners de loodzware Alpenetappe van Gap naar St Jean de Maurienne. 185 zware kilometers. In etappe 18 moet de Glandon beklommen worden, maar dat is lang niet alles, want voor het zover is hebben de renners al 120 kilometer stijgen en dalen in de benen. Ze beginnen met de Col Bayard (1.264 meter), een klim van 7,5 kilometer tegen 6,5% gemiddeld. De steilste kilometer klokt meer dan 10%. Na 99 kilometer koers bereiken de renners de voet van het piece de resistance, waarna ze in niet minder dan 46,5 kilometer naar de top van de Col du Glandon (1.924 meter) klimmen. In totaal slechten ze 1.560 hoogtemeters. Die worden gelardeerd met stukken vals plat en zo krijgt de helling van de Glandon zelf een gemiddelde stijgingsgraad van 4,8%. Wij doen de korte verplaatsing per bus van Vaujany naar de Col du Glandon. Hier zien we de renners aan de top, op korte afstand van de aankomst. Ontbijt en avondmaal in het hotel. Lunchpakket voor onderweg.
   
 • 8ste dag: Vaujany
  Vaujany: VOL PENSION
  In 138 kilometer koersen de renners in etappe 19 van St Jean de Maurienne naar La La Toussuire in skigebied Les Sybelles. De derde Alpenrit in een serie van vier. De renners gaan eerst oa de Col de la Croix de Fer beklimmen. We doen de korte verplaatsing en gaan hier de renners zien zwoegen en trekken dan verder naar La Toussuire. Hier komen de renners aan na gedaald te zijn tot St Jean De Maurienne en terug een forse klim gedaan te hebben. Ontbijt en avondmaal in het hotel. Lunchpakket voor onderweg.
 • 9de dag: Vaujany
  Vaujany: VOL PENSION
  Een uitsmijter, en wat voor één! Etappe 20 is met 110 kilometer niet al te lang, maar dat staat doorgaans juist garant voor spektakel met aanvallen van begin tot eind. De rit start in Modane en voert via legendarische cols als de Télégraphe en de Galibier naar L'Alpe d'Huez. Om in Alpe d’Huez te komen draaien de renners in ruim 12 kilometer 21 haarspeldbochten door en overwinnen ze een gemiddeld stijgingspercentage van 7%. Na een brunch-barbecue op het terras met het mooie uitzicht op La Fare vertrekken we met de liften rechtstreeks naar Alpe d’Huez. Daar hebben we vanop de flanken van Alpe d’huez een prachtig overzicht van de beklimming. We genieten ook van de karavaan en de enorme overrompeling: tienduizenden mensen vanuit de ganse wereld komen er de renners aanmoedigen. Snack in het hotel vóór het vertrek. Laat vertrek uit Vaujany (om de karavaan eerst te laten vertrekken) met de nachtbus.
 • 10de dag: België
  Aankomst in België op zondag 26/07 rond de middag. Mogelijkheid tot ontbijt onderweg.
Ons verblijfhotel

Hotel Etendard de Vaujany ***

Mooi berghotel met uitzicht op de waterval van la Fare. Klein dorpje met een paar bars, restaurants en winkeltjes. Vaujany ligt in het skidomein van Alpe d’Huez.  De kamers van het hotel zijn gerenoveerd (met of zonder balkon) en er is een sauna. Ideaal gelegen om de Tour te bekijken.

De hotels beschikken over een gezellige bar en restaurant, waar drie- en viergangenmaaltijden met menukeuze worden geserveerd.

Kamertypes:
Type 2A
: standaard kamer 2p
Type 2B: standaard 3p
Type 2C: annex studio 2p
Type 2D: annex appartement 4-6p

Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Vr
17 juli 2015
Halverwege
€ 749,-
Optionele npersoonskamer: + € 0,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN:
* de reis per luxe touringcar " First Class" met bar, toilet, video/dvd en airco
* bij verblijf in het hotel: vol pension vanaf het eerste avondmaal de eerste dag tot het laatste ontbijt de laatste dag
* Lunchpakket op de dagen van verplaatsing
* alle taksen zoals baantaksen, BTW, ed.
* de vergoeding van de reisleider en chauffeur

NIET INBEGREPEN:
* alle dranken en persoonlijke uitgaven
* alle niet vermelde uitgaven ed.
* Optioneel: per minibus naar Gap voor de aankomst van de 16de etappe: 30 EUR per persoon
* Optioneel per minibus naar Pra Loup door de aankomst van de 17de etappe: 30 EUR per persoon
* Supplement fietsenverhuur: 75 EUR per fiets.

REISDOCUMENTEN:
* identiteitskaart

MUNTEN:
* Euro's