sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Zuidelijke Franse Alpen
Soort: rondreis   Reisduur: 10 dagen
Excursies naar l'Alpe d'Huez, Les Deux Alpes en Grenoble en voldoende vrije tijd voor bergwandelingen.
 
Prijzen vanaf
€ 699,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: België - Vaujany
  We vertrekken vrijdagavond met de autocar richting Vaujany-Alpe d’Huez. Overnachting in de autocar.
 • 2de dag: Vaujany
  Vaujany: VOL PENSION
  We komen aan in ons hotel. We krijgen ontbijt, een kleine lunch en nemen intrek in onze kamers. We verkennen het gezellige dorpje met een treintje. Avondmaal en logies.
 • 3de dag: Grenoble
  Vaujany: HALF PENSION
  Vandaag rijden we naar Grenoble. Bezoek aan de stad met gelegenheid om met de kabelbaan tot op de Bastille te gaan, vanwaar u een prachtig zicht heeft op de omgeving. In de namiddag worden we ingewijd in de geschiedenis van de Chartreuse, een lokale alcoholische lekkernij. De Chartreuse is een kruidenlikeur gemaakt van liefst 130 verschillende planten. Dit levenselixir wordt bereid door de paters van de kartuizerorde. We bezoeken in Voiron de stookkelders van deze likeur, die de grootste zijn ter wereld en die nog steeds eigendom zijn van deze patersorde. Terug naar het hotel voor avondmaal en logies.
 • 4de dag: Les 2 Alpes
  Vaujany: VOL PENSION
  Na het ontbijt bezoeken we het pittoreske dorpje Venosc. Daarna nemen we de gondelbaan naar Les deux Alpes, het gekende skioord. We krijgen hier een middagmaal aangeboden. Nadien keren we via dezelfde gondelbaan terug om zo bij het natuurpark van de Bérarde te komen. Vrije tijd voor een aangename wandeling.
 • 5de dag: Annecy
  Vaujany: HALF PENSION
  We maken een uitstap naar Annecy. De mooie stad, gelegen aan het gelijknamige meer, kende haar hoogtepunt in de 12de tot 16de eeuw. De H. François de Sales, die met zijn eeuwige glimlach de contrareformatie leidde en de revolutionair Jean-Jacques Rousseau zijn enkele van de bekendste figuren uit deze sympathieke toeristische stad. In de namiddag is er gelegenheid tot een romantisch boottochtje op het bekende meer 'Lac du Bourget. We trekken verder naar Revard waar we een schitterend zicht krijgen op Lac du Bourget. We brengen een bezoekje aan een typische kaas- en saucisse de Savoie makerij met degustatie.
 • 6de dag: Vaujany
  Vaujany: VOLPENSION
  Vandaag geleide wandeling met uitzonderlijk panoramische uitzichten! Middagmaal op het terras van hotel Étendard met een prachtig zicht op de cascade van La Fare. Vrije middag.
 • 7de dag: Hauterives & Pont-en-Royens
  Vaujany: HALF PENSION
  We bezoeken als eerste Hauterives, waar het ‘Palais Idéal’ van postbode Ferdinand Cheval zich bevindt. Cheval begon de bouw in 1879. Hij streukelde over een steen die een inspirerende vorm had en begon meerdere stenen te verzamelen. Dit deed hij 33 jaar lang tijdens zijn dagelijkse postroute. Met de verzamelde stenen stelde hij een fantasiebouwsel samen. Bewonder dit bouwwerk en ontdek de rest van zijn verhaal! Vervolgens rijden we naar Pont-en-Royenswaar we de grot van Choranche bezoeken. De dunne stalactieten die als een gordijn naar beneden hangen vormen een uitzonderlijk fraai gezicht. De weg naar deze grot loopt door een prachtig bos waarbij je onderweg nog een bron tegenkomt. Nadien trekken we naar Vassieux-en-Vercors, de thuis van enkele prehistorische sites.
 • 8ste dag: La Mure
  Vaujany: HALF PENSION
  Vandaag volgt een prachtige natuuruitstap. Via Le Bourg-d’Oisans en Valbonnais rijden we tot La Mure. Bij het stationnetje staan de rode bergtreintjes die gedurende meer dan honderd jaar de verbinding verzorgden tussen het mijngebied van La Mure en Grenoble. Van 1978 tot 2010 kreeg de lijn een toeristische functie, maar door een aardverschuiving op de route moest ze tijdelijk buiten gebruik gesteld worden. Bij het ter perse gaan van de brochure was er nog niets bekend over mogelijke herstelwerkzaamheden. We zetten dus onze tocht verder met de touringcar in de richting van Vizille. Vanuit het kasteel van Vizille zou in 1789 de Franse Revolutie gestart zijn. Terug naar Vaujany voor avondmaal en logies.
 • 9de dag: Vaujany
  Vaujany: VOL PENSION
  Vrije dag en keuze uit een tal van activiteiten: gratis treintje, gratis tennisterreinen (en raketten), gratis één dag alle liften, gratis toegang tot grote zwembad, gratis toegang tot de olympische schaatsbaan, één sessie boogschieten,.... In de vroege vooravond vertrekken we richting België.
 • 10de dag: België
  We komen aan bij onze oorspronkelijke opstapplaats.
Ons verblijfhotel

Ons verblijfhotel te Vaujany:
Hotel Etendard***

Gemoedelijk hotel met kleine sauna, mooi zonneterras, veranda met prachtig uitzicht op de cascade van La Fare, ontbijtbuffet en driegangenavondmaal. Kamers met of zonder balkon. Annex op 250 meter (studio's met hotelservice).

Kamertypes:
Type 2A
: standaard kamer 2p
Type 2B: standaard kamer balkon 2p
Type 2C: standaard kamer 3p
Type 2D: studio 2p
Type 1A: standaard kamer 1p

Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Vr
10 juli 2015
Halverwege
€ 699,-
Vr
24 juli 2015
Halverwege
€ 699,-
Vr
21 augustus 2015
Halverwege
€ 699,-
Optionele npersoonskamer: + € 20,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie


* De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.Inbegrepen

• De reis per luxe touringcar “First Class” met bar, toilet, video/dvd en airconditioning

• Verblijf op basis van vol pension op dag 2,4,6 en 9

• Verblijf op basis van half pension op dag 1,3,5,7 en 8

• Alle in het programma vermelde excursies en rondritten

• Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.

• Activiteitenkaart: gratis treintje, gratis tennisterreinen (en raketten), gratis één dag alle liften, gratis toegang tot grote zwembad, gratis toegang tot de olympische schaatsbaan, één sessie boogschieten,...

• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

Niet inbegrepen

• Alle dranken en persoonlijke uitgaven

• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties

 (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)

• Toeristentaks per persoon per nacht

• De reis- en annulatieverzekering


Reisdocumenten

• Identiteitskaart


Munten

• Euro’s