sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Citytrip Dublin
Soort: stedenreis   Reisduur: 3 dagen

Citytrip Dublin, inclusief Guinness: De UNESCO stad van de literatuur met hippe winkels, trendy pubs en veel geschiedenis. Dublin een topbestemming voor een citytrip!

Prijzen vanaf
€ 459,-
Dagplanning reis
  • 1ste dag: Dublin
    Vlucht naar Dublin. Transfer naar het hotel. Vandaag nemen we de hop-on-hop-off bus voor een verrassende verkenning van deze geweldige stad! Alvorens op verkenningstocht te trekken, is er de mogelijkheid om te lunchen. We starten onze wandeling langs het Trinity College Dublin, de oudste universiteit van Ierland. We vervolgen onze weg via Abbey Street waar we de hop-on-hop-off bus nemen. Onderweg krijgen we o.a. Nassau Street, de Nationale Gallerij en Government Buildings te zien. Aan St. Stephen's Green stappen we af. Een prachtig park middenin het centrum en rijk aan geschiedenis. In de 18de eeuw was dit de plek waar de doodstraf middels de galg werd voltrokken. We sluiten onze geweldige tour af aan de Temple Bar , deze wijk staat bekend om zijn culturele activiteiten en uitgaansleven. We bezoeken de befaamde pub 'Temple Bar' voor een typisch Ierse Guinness en laten ons onderdompelen in de Dublinse sfeer. Vrij avondmaal.
  • 2de dag: Dublin
    Na het heerlijk Iers ontbijt trekken we de stad in voor een verdere verkenning. Deze begeleide wandeling laat ons alle verborgen pareltjes zien die we anders zouden missen! We starten aan de O'Connel Street, de breedste straat van Europa. Op onze weg zien we o.a. General Post Office, Henry Street shopping district , het vroegere 18de eeuwse St. Mary's Church (nu een beroemde bar), de Italiaanse Wijk, het stadhuis, Dublin Castle,… en we nemen een kijkje in het Trinity College. Na deze verrassende wandeling gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag brengen we een bezoek aan het Guinness Storehouse. Hier zal ons duidelijk worden waaraan het Guinness bier zijn zwarte kleur te danken heeft. Nadien nemen we de hop-on-hop-off bus die ons brengt naar de Kilmainham Goal, de voormalige gevangenis van groot historisch beland. Hier werden namelijk de Ieren geëxecuteerd die in opstand kwamen tegen de Engels overheersing. Onze laatste stop voor vandaag is de Old Jameson Distillery. Jameson is de meest verkochte Whisky ter wereld. Vrij avondmaal.
  • 3de dag: Dublin
    Na het ontbijt trekken we naar Phoenix Park, één van de grootste in de stad gelegen parken van Europa. We vervolgen onze weg naar Ryan's Victorian Bar, een echte typisch Ierse ‘Old style pub’! Langs het National Museum naar The Four Courts, het belangrijkste gerechtsgebouw. Let zeker even op de kogelsgaten in de voorgevel, deze werden bewust nooit verwijderd ter nagedachtenis van de Ierse Burgeroorlog in 1922. Gelegenheid tot middagmaal. Terug naar het hotel voor de bagage en rit naar de luchthaven van Dublin.
Ons verblijfhotel
Verblijfhotel (of gelijkwaardig): Grand Canal Hotel*** Dit driesterrenhotel ligt in het pittoreske Dublin, op loopafstand van allerlei bezienswaardigheden! De moderne kamers zijn voorzien van gratis WiFi en interactieve smart-tv. Faciliteiten: fitness, restaurant, bar en snackbar.
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Za
31 oktober 2015
Halverwege
€ 459,-
Optionele npersoonskamer: + € 60,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• Vlucht Dublin heen en terug
• Verblijf op basis van kamer & ontbijt
• Hop-on-hop-off bus
• Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.
• Voor onze verplaatsingen in Dublin maken we gebruik van het openbaar vervoer
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht


REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN
• Euro’s