sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Middellandse Zee Cruise
Soort: rondreis   Reisduur: 13 dagen

Ontdek de schatten van de westerse beschaving!

Geen prijzen
beschikbaar
Dagplanning reis
 • 1ste dag: Venetië
  MS Nieuw Amsterdam
  Vlucht naar Venetië. Vertrek cruise omstreeks 16u00. Wandelend door Venetië maakt u kennis met de onmetelijke rijkdom die deze Italiaanse stad heeft gekend. Iedereen kent uiteraard Venetië vanwege de vele kanalen en talloze indrukwekkende bruggen. De stad is gebouwd op 118 eilanden die met elkaar verbonden zijn door ruim 400 bruggen. De mooiste straat ter wereld vindt u in Venetië, namelijk het Canal Grande van maar liefst 3800 meter lengte. Echte romantiek beleeft u in een gondel waarmee een heuse gondelier u rondvaart onder het genot van een ‘O solo mio’ serenade. Vanaf het water ziet u de aaneenschakeling van palazzi en andere indrukwekkende bouwwerken nóg beter. U passeert onder meer de barokkerk Santa Maria della Salute en de Rialtobrug.
 • 2de dag: op zee
  MS Nieuw Amsterdam: VOL PENSION
  Vandaag kan u de ganse dag genieten van de faciliteiten aan boord.
 • 3de dag: Griekenland
  MS Nieuw Amsterdam: VOL PENSION
  We komen omstreeks 08u00 aan in Katakolon, een klein haventje dat in 1857 werd aangelegd voor de export van krenten. Nu komen hier ook veel cruiseschepen voor een bezoek aan Olympia. In de baai van Ayos Andreas staat een vervallen Frankische vesting die Pondikokastro (muizenkasteel) wordt genoemd. Olympia was geen antieke stad, maar een aan Zeus gewijd heiligdom. Het werd beroemd door de Olympische Spelen, die daar elke vier jaar werden gehouden. Het is niet bekend wanneer voor het eerst de Spelen werden gehouden, maar vanaf het jaar 776 voor Christus werd een lijst van de winnaars bijgehouden. Ook nu nog wordt de Olympische vlam in Olympia aangestoken en wordt vervolgens naar de plaats waar de Spelen worden georganiseerd gebracht. In het moderne dorp Olympia staat een klein museum, waar u foto’s, fakkels en een fraaie collectie Olympische postzegels kunt zien. Het schip vaart opnieuw af om 15u00.
 • 4de dag: Griekenland
  MS Nieuw Amsterdam: VOL PENSION
  Om 08u00 komen we aan in de haven van Piraeus voor Athene. De trein of een taxi brengt u naar de Griekse hoofdstad. U kunt ook de ferry nemen naar de eilanden in de omgeving. Wenst u een gids voor het bezoeken van de Acropolis, het Nationaal Museum etc.? Boek dan een excursie aan boord en vraag naar een Nederlandse gids. Wilt u met z’n tweeën de stad bezoeken, wandel dan eerst richting het station. Na 10 minuten kunt u de rode hop-on-hop-off bus nemen. Deze bus vertrekt om het half uur zodat u onderweg de belangrijkste plaatsen kunt bezoeken en een indruk krijgt van de stad. Echter, het voordeligst is om 15 minuten verder te wandelen, naar het treinstation. Om de 15 minuten vertrekt er een trein: u neemt de groene lijn en na 30 minuten rijden stapt u uit in Monastraki. Van hieruit wandelt u naar Plaka, het Nationaal Museum, de Acropolis en als u nog tijd over heeft naar de National Garden met de Changing of the Guards om ca. 13.00 uur. Wilt u bij de Acropolis starten? Neem dan vanaf Monastraki de rode lijn. Hou er wel rekening mee dat u minstens één uur tijd nodig heeft om met de trein terug naar Piraeus te rijden en een half uurtje moet wandelen tot aan het schip. Plan altijd een half uur reserve, want cruiseschepen wachten niet. Het schip vaart af om 17u00.
 • 5de dag: Istanbul
  MS Nieuw Amsterdam: VOL PENSION
  We zetten onze cruise verder naar de Dardanellen en komen om 16u00 aan in Istanbul.
 • 6de dag: Istanbul
  MS Nieuw Amsterdam: VOL PENSION
  Istanbul is de enige stad die zich uitstrekt over twee werelddelen: Europa en Azië. De Bosporus, een zee-engte die de Zwarte Zee met de Zee van Marmara verbindt, vormt de scheidingslijn tussen het Europese en het Aziatische deel van Istanbul, bekend om haar natuurlijke schoonheid en architectuur en vanwege de vele religieuze en historische bezienswaardigheden. Aanrader is om gewoon lekker te wandelen vanaf het schip naar de Galata-brug (ca. 20 minuten). Hier vissen veel Turken naar sardientjes. Onder en nabij de brug zijn veel visrestaurants. U kunt ook naar de overkant van de straat richting de bloemen-, vogels- en kruidenmarkt wandelen, aan de rechterkant van de moskee. Zeker een aanrader! Via autovrije straatjes kunt u naar de Grand Bazaar. Neem uitgang nr. 7 richting het Beyazit pleintje aan de fortachtige universiteitspoort. Vanaf het schip tot hier is het ca. 1 uur en 30 minuten rustig wandelen. Wandel nog een kwartier naar de grootse Süleyman-moskee. Deze moskee is mooier dan de bekende Blauwe Moskee en is een serene plek in deze drukke stad. Ofwel neemt u hierna een taxi terug naar het schip, ofwel wandelt u nog een klein uurtje via de Galata-brug. Wilt u uitsluitend de Grand Bazaar bezoeken, neem dan de shuttle bus. Niet vergeten uw E-visum mee te nemen, dit is hier verplicht! Om 17u00 vertrekken we richting het eiland Lesbos.
 • 7de dag: Lesbos
  MS Nieuw Amsterdam: VOL PENSION
  Aankomst om 11u00 in Lesbos, één van de bekendste Griekse eilanden, maar dat komt niet vanwege de vele bezoekers. Dit op één na grootste Griekse eiland is nog verrassend ongerept. Toerisme is er bijzaak: olijfolie en ouzo, daar draait het om. Het is dan ook bij uitstek geschikt voor een rustige strandvakantie in Griekse sferen. Dankzij een smalle zeestraat is Lesbos een heus eiland en zoals alle eilanden hier, hoe dicht ze ook bij Turkije liggen, écht Grieks. Na Kreta is Lesbos het tweede grootste Griekse eiland qua oppervlakte, zo’n 70 bij 47 kilometer. Er wonen circa 100.000 mensen. Het landschap is overwegend bergachtig en groen dankzij talloze olijfbomen en naaldbossen in de bergen en rondom de baai van Kalloni. Alleen het vulkanische landschap boven de baai van Kalloni is deels desolaat met kale rotsen en hellingen. Welbeschouwd is Lesbos, met alle respect, een boereneiland. Hier draait alles om de olijfolie. De meeste olijfbomen werden geplant tijdens de Turkse overheersing die duurde van 1462-1912. In veel plaatsen staat nog een oude olijfolieperserij, herkenbaar aan de schoorsteen: ze worden echter niet meer gebruikt. In die van Agia Paraskevi zit nu een eigentijds ingericht museum over de geschiedenis van de olijfolie. Behalve olijfolie produceert Lesbos ook veel ouzo, de nationale borrel gemaakt van druiven en anijszaad. Er zijn vooral veel ouzodistilleerderijen in en rondom Plomari, de wereldhoofstad van de ouzo. Het schip vaart opnieuw af omstreeks 18u00.
 • 8ste dag: Kusadasi
  MS Nieuw Amsterdam: VOL PENSION
  We komen vroeg in de ochtend, omstreeks 07u00, aan in Kusadasi, één van de drukst bezochte badplaatsen aan de Egeïsche zee en zeer populair bij liefhebbers van zon, zee, strand en discotheken. De plaats heeft een fraaie jachthaven, een vissershaven en een mooie boulevard met wandelpromenade. Verder heeft Kusadasi een gezellig winkelcentrum, vele straatjes met restaurants, cafés en terrasjes. Het is ook de uitvalsbasis voor een bezoek aan één van de mooiste ruïnecomplexen van de westerse wereld, namelijk Efeze. Om het uitgestrekte complex te bekijken bent u zeker een halve dag zoet. Veel van de bouwwerken die hier staan zijn in opvallend goede staat. U mag in geen geval de bibliotheek van Celsus, de tempel van Hadrianus en het theater overslaan. Om 19u00 vertrekken we naar Thira te Santorini.
 • 9de dag: Santorini
  MS Nieuw Amsterdam: VOL PENSION
  Aankomst om 07u00 in Santorini. U wordt met tenders aan wal gebracht. Dit Griekse eiland is bergachtig en daardoor vermoeiend voor wandelaars. Bij de kade staan er daardoor heel veel ezels klaar om de toeristen naar boven te brengen. Een tochtje naar boven per ezel kost ca 10 euro per persoon. Het is een unieke belevenis en veel aardiger dan naar boven te gaan met de kabellift. Boven ziet u veel wit geverfde huisjes met blauwe daken, destijds in die kleuren geschilderd uit protest tegen de Turkse bezetters, die de bewoners verbood om Griekse vlaggen op te hangen. Neem een drankje op het terras van Palia Kameni vanwaar u een schitterend uitzicht heeft. Na een wandeling en winkelen kunt u gemakkelijk wandelend terug naar de tenders. Het schip vaart af om 16u00.
 • 10de dag: Kefalonia
  MS Nieuw Amsterdam: VOL PENSION
  Om 12u00 komen we aan in Argostili. Volgens velen is Kefalonia, behalve het grootste Ionische eiland, ook het mooiste. Het is een eiland vol tegenstellingen. Veel groen, hoge bergen, grillige kust, azuurblauw zeewater, authentieke dorpjes en een moderne hoofdstad. Hier kunt u nog baaitjes vinden, met prachtige zandstranden, geheel voor eigen gebruik! De hoofdstad Argostoli is een vrij moderne stad, met een gezellig plein met terrassen. Voor bezienswaardigheden uit de oudheid is de oude hoofdstad een aanrader. Agios Andreas heeft een indrukwekkende middeleeuws kasteel en ruïnes van huizen en kerken. Vanaf de 300 meter hoge top is er een fantastisch uitzicht op de omgeving. We vertrekken weer omstreeks 18u00.
 • 11de dag: op zee
  MS Nieuw Amsterdam: VOL PENSION
  Geniet vandaag van de talrijke faciliteiten aan boord.
 • 12de dag: Venetië
  MS Nieuw Amsterdam: VOL PENSION
  Om 13u00 komen we weer aan in Venetië. Geniet van de faciliteiten aan boord of trek er nog eens voor de laatste keer op uit in Venetië.
 • 13de dag
  Ontscheping en terugvlucht vanuit Venetië.
Ons verblijfhotel
MS Nieuw Amsterdam:
De uitstraling van de Nieuw Amsterdam is klassiek en creëert een gevoel van rust en ontspanning. Heerlijk dineren en een tal van activiteiten.

Faciliteiten aan boord:
• 11 dekken voor gasten • 14 liften voor gasten • 5 restaurants • buitenzwembaden (waarvan één met glazen schuifdak) • Spa & Salon • Fitness Center • Casino• 2 showlounges • Suitelounge • Belastingvrije winkels • Internet Center • Bibliotheek • Volleybalveld • Basketbalveld

Kajuiten:
* Binnenkajuit (standaard)
* Eenpersoonskajuit: + € 103 per nacht
* Buitenkajuit: + € 39 per persoon per nacht
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• Vlucht Venetië heen en terug
• Prachtige cruise in vol pension vanuit Venetië heen en terug

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De gebruikelijke servicekosten per persoon aan boord (ongeveer 12 USD per persoon per nacht)
• Excursies: te reserveren via de rederij bij inschrijving
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• Transfer H/T tussen de luchthaven en haven
• De reis- en annulatieverzekering
• Eventuele fueltoeslag

REISDOCUMENTEN
Identiteitskaart of Internationaal paspoort, geldig tot 6 maand na terugkomst.
Turkije: elektronisch visum vooraf aan te vragen via internet: https://www.evisa.gov.tr/

MUNTEN:
• Euro’s
• Turkse lira’s