sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Sicilië
Soort: groepsreis, rondreis, vlieg-busreis   Reisduur: 7 dagen
Sicilië heeft duizenden jaren geschiedenis en is ook het grootste eiland in de Middellandse Zee. De Feniciërs die het eiland voor het eerst koloniseerden, werden gevolgd door de Grieken.
De mengeling van culturen maakt Sicilië net zo bijzonder. Ontdek hier de grootste actieve vulkaan van het continent, de 3340 meter hoge Etna. Bezoek de Griekse tempels en amfitheaters, Romeinse villa's en barokke kathedralen en geniet van de mooie natuur.
Prijzen vanaf
€ 829,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: België - Palermo
  Vlucht naar Palermo. Onze Nederlandstalige reisleiding begeleidt u gedurende de ganse reis. In de namiddag bezoek onder leiding van een verplichte plaatselijke gids aan Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Vervolgens naar Monreale, vroeger Arabisch domein en een geliefd jachtgebied van de Normandische koningen. Bezoek onder leiding van een verplichte plaatselijke gids aan de kathedraal, het mooiste Normandische vakwerk van Sicilië. Vrije tijd. Vervolgens naar ons verblijfhotel te Palermo: avondmaal en logies.
 • 2de dag: Palermo
  In de voormiddag naar Cefalù: vissersdorpje, beroemd om de Normandische kathedraal. Vrije tijd. Vervolgens naar Castelbuono: dorpje gegroeid rond zijn kasteel. Individueel bezoek en gelegenheid tot het proeven van typische lekkernijen. Doorheen de prachtige Madonie, het Siciliaanse natuurpark en het schilderachtige binnenland.
 • 3de dag: Palermo
  In de voormiddag naar Segesta. Gelegenheid tot bezoek aan de onvoltooide Dorische tempel, schitterend gelegen op een afgelegen heuvel. Vervolgens naar Erice, een middeleeuws stadje. Wandeling doorheen de straatjes en steegjes. Gelegenheid tot bezoek aan de dom en de ruïnes van het indrukwekkend kasteel. Vrije tijd en gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag gelegenheid om met de boot over te steken naar het eiland Mozia, gelegen in een lagune. Individueel bezoek aan dit archeologisch eiland. Vervolgens naar Marsala: avondmaal en logies.
 • 4de dag: Marsala
  In de voormiddag naar Selinunte, de archeologische site van de Griekse kolonie, die in 650 v.Chr. werd gesticht en een hoge bloei kende in de 6de en de 5de eeuw v.Chr. Gelegenheid tot bezoek aan de Griekse tempels en de Acropolis. In de loop van de namiddag naar Agrigento: avondmaal en logies.
 • 5de dag: Agrigento
  Gelegenheid tot bezoek aan de onvergetelijke Vallei van de Tempels onder leiding van een verplichte plaatselijke gids. Vervolgens naar Piazza Armerina. Gelegenheid tot middagmaal en individueel bezoek aan de beroemde Romeinse Villa del Casale met zijn prachtige mozaïekvloeren. Vervolgens naar de Golf van Catania: Letojanni, vlakbij Taormina: avondmaal en logies.
 • 6de dag: Giardini Naxos (Taormina)
  In de voormiddag gelegenheid tot bezoek aan de Etna: de grootste Europese nog actieve vulkaan. Gelegenheid tot bezoek tot vlakbij de actieve vulkaan. In de namiddag bezoek aan de parel van Sicilië: Taormina, bekend om het Griekse theater uit 300 v.Chr. Gelegenheid tot een wandeling doorheen de schilderachtige straatjes van de oude stad en vrije tijd.
 • 7de dag: Catania - België
  In de voormiddag naar Siracuse: een van de belangrijkste archeologische sites van Magna Graecia. Gelegenheid tot rondleiding onder leiding van een verplichte plaatselijke gids. Het oudste deel van de stad bevindt zich op het eilandje ortigia, waar zich overblijfselen van de eerste Griekse constructies bevinden, o.a. de Tempel van Apollo, sporen van de Tempel van Athena, die nu deel uitmaakt van de kathedraal, de Arethusa-fontein. Gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag naar de luchthaven van Catania voor de terugvlucht.
Ons verblijfhotel
Onze verblijfhotels
 
te Palermo:
HOTEL CASENA DELI COLLI ***
  

te Marsala:
HOTEL PRESIDENT****
Het viersterrenhotel President is modern en functioneel met een voortreffelijke lokale en internationale keuken;
te Agrigento:
HOTEL TRE TORI***
Deze goedgelegen driesterrenhotels te Palermo en te Agrigento hebben comfortabele kamers. Badkamer met wc en bad of douche. Hun restaurants bieden naast Italiaanse ook internationale gerechten aan. Het hotel Tre Tori heeft eveneens een openluchtzwembad.
 
te Letojanni:
HOTEL Delle Palme***
Dit driesterrenhotel te Letojanni is goed gelegen tegenover de zeeaccommodatie aan de voet van Taormina.
 
Kamertypes:
Type 2A: standaardkamer 2p
Type 2B: standaardkamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Zo
13 september 2015
Halverwege
€ 829,-
Optionele npersoonskamer: + € 21,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
Het programma van de eerste en laatste dag kunnen aangepast worden in functie van de vluchten.INBEGREPEN
• Lijnvlucht Palermo heen en Catania terug
• Luxe touringcar voor de transfers en de rondreis
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Alle baantaksen, luchthaventaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeurNIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea, de archeologische sites, allerhande toeristische attracties en de verplichte plaatselijke gidsen (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht (volgens het op dat moment geldende tarief)REISDOCUMENTEN
• IdentiteitskaartMUNTEN:
• Euro’s