sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Umbrië
Soort: groepsreis, rondreis, vlieg-busreis   Reisduur: 6 dagen
Umbrië is "het groene hart" van Italië. Bijna gans het gebied bestaat uit heuvels en bergen, afgewisseld met kleine, vruchtbare vlakten en meren.
 
Prijzen vanaf
€ 759,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: Rotterdam - Rome
  Brussel: vlucht Rotterdam-Rome

  Onze Nederlandstalige reisleiding begeleidt u vanuit Antwerpen gedurende de ganse reis. Geleid bezoek aanIn de voormiddag vrij om kennis te maken met het Gardameer en het gezellige centrum. Tijd om te wandelen of te zwemmen. In de namiddag krijgen we de gelegenheid om een boottocht te maken naar Sirmione. Geleid bezoek in dit middeleeuws stadje en individueel bezoek aan de archeologische villa van Catullus. Vrije tijd. , o.a. zijn schilderachtige plekjes Loggia van het Palazzo Papale, de duomo aan het Piazza San Lorenzo, San Pellegrino, de Piazza del Plebiscito. Vrije tijd. Vervolgens naar ons verblijfshotel te Attigliano:avondmaal en logies.
 • 2de dag: Attigliano
  Langs het meer van Trasimeno naar Perugia, de hoofdstad van Umbrië. Geleid bezoek aan het historische stadscentrum met de Rocca Paulina, langs de Corso Vanucci met zijn prachtige Palazzi dei Priori naar het Piazza IV Novembre met de Fontana Maggiore, de dom San Lorenzo en verder naar de Arco d’Etrusco. Vrije tijd. In de namiddag naar Assisi, één van de belangrijkste religieuze centra in Italië. Individueel bezoek aan de Sint-Franciscus basiliek met de fresco’s van Giotto en de
  Piazza del Comune. Vrije tijd.
 • 3de dag: Attigliano
  Langsheen de schilderachtige Valnerina naar twee unieke stadjes: Cascia, gelegen op een hoogte van 653 meter, met een prachtig uitzicht te midden van het groen en bekend als bedevaartsplaats van de H. Rita . Vrije tijd. Vervolgens naar Norcia: gelegen in het mooie decor van de Monte Sibillini. Dit stadje wordt bezocht voor zijn streekspecialiteiten ‘norcini’, de zwarte truffel, en de gedroogde ‘funghi’ , maar is ook de geboorteplaats van Sint Benedictus, de stichter van het kloosterleven in Europa. Gelegenheid tot een typisch middagmaal te midden van de Monte Sibillini. Op de terugweg houden we halt bij de grootste waterval van Italië: ‘ Cascata delle Marmore’: bezoek en vrije tijd.
 • 4de dag: Attigliano
  In de voormiddag naar Orvieto, zeer gekend voor zijn witte wijn en zijn unieke dom: gelegenheid tot geleid bezoek. Vrije tijd. Vervolgens naar het oud-Umbrisch stadje Todi. Individueel bezoek aan het schilderachtig centrum van de stad met o.a. zijn Piazza del Popolo. In de loop van de namiddag terug naar het hotel.

  U krijgt nu FACULTATIEF de gelegenheid om een UMBRISCHE KOOKCURSUS te volgen van een tweetal uren, o.l.v. een gespecialiseerde Umbrische kok, om een typische Umbrische maaltijd te leren bereiden. Nederlandstalige recepten inbegrepen.
  Het vereiste aantal deelnemers is minimum 10 personen. Vooraf verplichte inschrijving tot deelname, om organisatorische redenen.
 • 5de dag: Attigliano
  Naar Spoleto: geleid bezoek aan het historisch centrum van deze typische Umbrische stad met haar rijke geschiedenis. We bezoeken de dom en zijn karakteristieke Piazza del Duomo alsook de Arco di Druso, de Piazza del Mercato en de PIazza Garibaldi. Gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag langs de schilderachtige weg doorheen de Monti Martini, en langs S. Giovanni di Baiano, Aquasparta, Carsulae en het brongebied S. Gemini.
 • 6de dag: Attigliano
  Transfer via de autostrade naar Rome voor de terugvlucht vanuit de luchthaven Leonardo da Vinci te Fiumicino.
Ons verblijfhotel
Onze verblijfhotels:
te Attigliano:
HOTEL UMBRIA ***
Gezellig hotel in Umbrië. Moderne kamers met stortbad en toilet, kleurentelevisie en telefoon. Het hotel beschikt over een prachtig gelegen openluchtzwembad. Het restaurant is gekend voor zijn Italiaanse en streekgebonden Toscaanse en Umbrische gerechten. 's Avonds keuzemenu
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Za
19 september 2015
Halverwege
€ 759,-
Optionele npersoonskamer: + € 24,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
Nota:
Het programma kan gewijzigd worden in functie van het vluchtschema. De volgorde van het programma kan gewijzigd worden in functie van de omstandigheden.
INBEGREPEN
• Vlucht naar Rome en terug
• Luxe touringcar voor de transfers en de rondritten.
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Alle baantaksen, luchthaventaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea, allerhande toeristische attracties en de verplichte plaatselijke gidsen (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• Umbrische kookcursus: te reserveren bij boeking
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht
• Transfer naar Rotterdam vanuit Gentbrugge, Antwerpen Crowne Plaza: € 10 per persoon per traject, Vilvoorde: € 15 per persoon per traject

REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN:
• Euro’s