sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Tirol - Zillertal
Soort: groepsreis, rondreis   Reisduur: 8 dagen

Ontdek de pracht van het Zillertal en de Oostenrijkse sfeer!

Prijzen vanaf
€ 659,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: Zell am Ziller
  We vertrekken via Aken, München en Kufstein naar Zell am Ziller in het Zillertal. Onderweg gelegenheid tot ontbijt en middagmaal. Avondmaal & logies in ons hotel.
 • 2de dag: Zell am Ziller
  Na het ontbijt bezoeken we het Zillertal Regional Museum. We krijgen we meer informatie over het leven en werk van onze voorouders. Daarna bezoeken we Holz Erlebnis Welt bij Binderholz, Fügen. Hier ervaren we ‘hout’ met al onze zintuigen. Na het middagmaal in het hotel gaan we met de stoomtrein door het Zillertal en bezoeken we Mayrhofen. Vervolgens rijden we langs een mooie bergweg naar Ginzling. Bezoek aan het Natuurpakhuis. Hier ontdekken we allerlei verbazingwekkende verhalen uit de geschiedenis van deze streek.
 • 3de dag: Zell am Ziller
  ‘s Morgens vertrekken we naar Innsbruck. Stadsbezoek met o.a. Hofbrug, Gouden Dak, Maria Theresiastrasse, Annasäule, Triomfboog,… Vrije tijd alvorens we vertrekken richting Brennerautobaan. We houden een fotostop bij de Europabrug en rijden dan verder naar Steinach. Vervolgens over de Italiaanse grens naar Vipiteno voor een inkoopnamiddag.
 • 4de dag: Zell am Ziller
  Na het ontbijt rijden we via de toegangsweg Zellberg langs de prachtige Zillertal Höhenstrasse, een weg hoog in het Zillertal die loopt boven Kaltenbach, Aschau en Zell, of nemen we de téléférique hiernaartoe. Vanaf de weg, die hoogtes bereikt tot ruim 2000 meter, hebben we een prachtig uitzicht op de omliggende bergketens. Na de lunch gaan we naar het grootse meer in Tirol: de Achensee, gelegen op een hoogte van 929 meter, een oppervlakte van 6,8 km², te midden van een heerlijk natuurlandschap in de bergen. Mogelijkheid om een boottocht te maken op dit prachtige meer. Daarna trekken we naar het aantrekkelijk Alpbach: het mooiste bebloemde dorp van Oostenrijk.
 • 5de dag: Zell am Ziller
  ’s Morgens bezoeken we de Zilvermijn Schwaz. We beleven van dichtbij hoe 500 jaar geleden meer dan 10.000 mijnwerkers naar zilver en koper zochten. Dit maakte Tirol tot één van de rijkste landen van Europa. Vervolgens naar Swarovski Crystal Worlds in Wattens. We bezoeken één van de meest spectaculaire attracties van Oostenrijk: de kristallen wereld van kunstenaar Andre Heller, een kunsttentoonstelling en themapark rond kristallen. Gelegenheid tot middagmaal. Vervolgens gaan we naar Radfeld en Rattenberg, waar al sinds 1830 glas wordt verwerkt. In de ‘Toverwereld van het Glas’ kunnen we de glasblazers, glasslijpers en schilders aan het werk zien.
 • 6de dag: Zell am Ziller
  Vandaag vertrekken we richting Zell am Ziller en beginnen we aan de beklimming van de Gerlospas. Bij het stuwmeer Dürlassboden en de Krimmlwatervallen houden we kort halt. U kan hier schitterende foto’s maken. We stoppen tevens in het dorpje Krimml, gelegenheid tot middagmaal en nadien via Mittersill en Pas Thürn naar Kitzbühel voor een bezoek.
 • 7de dag: Zell am Ziller
  Na het ontbijt rijden we tot in Hintertux. Tijdens de wandeling worden we gefascineerd door de Schraubenwaterval en de Kesselwaterval, beide beschermde natuurmonumenten. Het turquoise water stroomt samen in rotsketels om vervolgens dalwaarts te ruisen. Middagmaal in het hotel. In de namiddag gaan we naar het Planetarium Königsleiten, het hoogste planetarium van Europa. Hier krijgen we meer uitleg over de samenhang in het zonnestelsel, in onze melkweg en in het gehele heelal. Daarna bezoek aan Erlebnis Sennerei, Tirools eerste beleveniskaasmakerij. Hier maken we het productieproces van dichtbij mee. Mogelijkheid om de lekkere producten te proeven in de melkbar of op het overdekte terras van het restaurant.
 • 8ste dag: Zell am Ziller
  Na ons ontbijt vertrekken we richting onze oorspronkelijke opstapplaats.
Ons verblijfhotel
Verblijfhotel (of gelijkwaardig): Hotel Untermetzger *** Het familiale hotel met Nederlandstalig personeel heeft een ideale ligging in het centrum van het gezellige dorp Zell am Ziller met winkeltjes, restaurants en traditionele cafés in de onmiddellijke nabijheid. Zeer gezellig hotel met persoonlijke service. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer, haardroger en flat screen tv. of Pension Klammerschneider*** Familiepension met ontbijtruimte. Halfpension in hotel Untermetzger op 350 meter. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer, met douche en toilet, en televisie.
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Za
18 juli 2015
Halverwege
€ 659,-
Za
8 augustus 2015
Halverwege
€ 659,-
Optionele npersoonskamer: + € 26,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• De reis per luxe touringcar “First Class” met bar, toilet, video/dvd en airconditioning
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
• Tiroleravond
• Alle in het programma vermelde excursies en rondritten
• Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea, muziekevenementen en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht

REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN
• Euro’s