sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Portugal Rondreis
Soort: groepsreis, rondreis, vlieg-busreis   Reisduur: 8 dagen
Portugal, het land van de fado, prachtige stranden en cultuurschatten.
De populariteit van Portugal als vakantieland groeit is niet meer te maken. De sprookjespaleizen in Sintra, de duizelingwekkende ravijnen in de Serra da Estrela, Lissabon met haar romantische wijken en de sneeuwwitte dorpjes in de Alentejo. of nog de wereldberoemd  wijnen van de Dourovallei. De Portugezen zijn vriendelijk, bescheiden en een tikkeltje nostalgisch. Lekker eten, kijken en luisteren naar de Fado, in Portugal leer je langzaam genieten, net zoals de Portugezen.
 
Prijzen vanaf
€ 999,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: Brussel - Lissabon
  Vlucht naar Lissabone. We maken een korte rondrit en een eerste kennismaking met de boeiende Portugese hoofdstad Lissabon en de meest monumentale en historische wijk Belém. Avondmaal en logies.
 • 2de dag: Lissabon
  Gelegen aan de Taag lijkt de stad wel uitgegoten over een heuvelachtig landschap. De ganse dag geleid bezoek aan deze stad met haar rijk verleden en ontelbare culturele en historische bezienswaardigheden, o.a. de van oorsprong Moorse wijk Alfama, het Hiëronymusklooster, de romaanse kathedraal Sé, de Santa Justa-lift, het kasteel van São Jorge en de moderne gebouwen van de Expo 1998. We brengen ook een bezoek aan het Rossio plein, vroeger al bekend om zijn executies en stierengevechten.
 • 3de dag: Lissabon
  Vandaag ontdekken we de indrukwekkende omgeving van Lissabon. Geleid bezoek aan Sintra en het Palácio Nacional, de indrukwekkende rots Cabo da Roca op het meest westelijke punt van het Europese vasteland, de betoverende badplaats Cascais en het zeer sportieve Estoril.
 • 4de dag: Caldas da Rainha
  Vooreerst naar Tomar, de thuisbasis van de Orde van Christus, die de voortzetting is van de Orde van de Tempeliers die verboden werd. Hier is het mooiste venster te bewonderen van de manuelstijl. Vervolgens brengen we een kort bezoek aan Fatima, de grootste en bekendste bedevaartplaats van Portugal, met gelegenheid tot lunch. Daarna trekken we door naar het authentieke middeleeuwse bloemenstadje Óbidos, nog geheel omsloten door stadsmuren. Geleide wandeling doorheen de smalle straatjes en langs witgekalkte huizen met lieflijke binnenplaatsjes en bloemrijke balkons. Avondmaal en logies in Caldas da Rainha.
 • 5de dag: Caimbra
  In de voormiddag bezoeken we het schilderachtige vissersplaatsje Nazaré. Vervolgens vertrekken we naar Alcobaça. We brengen een bezoek aan het cisterciënzerklooster waar o.a. in een indrukwekkende gotische kerk de graftomben staan van de wrede koning Pedro I en zijn minnares Inés: Portugals beroemdste liefdespaar. Daarna naar Batalha. Geleid bezoek aan het gotische klooster dat in de 14de eeuw door koning João I werd gesticht na een overwinning op de Castiliaanse troepen. Symbool van de onafhankelijkheid van Portugal. Wegens geldgebrek werd dit nooit helemaal voltooid. Nochtans is het een van de fraaiste gotische bouwwerken in Europa. We komen aan in Coimbra. Avondmaal en logies.
 • 6de dag: Porto
  Allereerst brengen we een bezoek aan Coimbra, waar één van de oudste en meest traditionele universiteiten van Europa staat. Geleid bezoek aan dit centrum van cultuur en wetenschappen, waar het oude centrum trapsgewijs is aangelegd en schilderachtig gelegen is boven de Rio Mondego. Vervolgens rijden we door naar Porto waar we de gelegenheid krijgen om te lunchen en de eerste kennismaking met het schilderachtige Porto, wereldbekend om zijn aperitiefwijn. Vrije tijd. Avondmaal en logies.
 • 7de dag: Porto
  Ganse dag verblijf in Porto met geleide wandeling doorheen zijn bekende pittoreske kronkelige straatjes, waar de gevels van de huizen zijn bekleed met azulejos, de blauwe, typisch Portugese tegeltjes. Het straatleven doet hier soms denken aan de schilderijen van Bruegel. Een andere binding met Vlaanderen is de Ponte Dom Luis I, die in Willebroek werd gemaakt en door dezelfde arbeiders hier werd gemonteerd. Stadswandeling door de historische wijken Ribeira en Barredo met gelegenheid tot bezoek aan o.a. de kathedraal, de St. Franciscuskerk en het monumentale station. Tevens is er gelegenheid tot het maken van een boottochtje op de Douro om een fraai uitzicht te hebben op de vijf prachtige bruggen. Aansluitend bezoeken we de Portokelder Cálem: de oudste, de mooiste, maar ook één van de beste.
 • 8ste dag: Porto - Zaventem
  In de voormiddag aanvullende stadsverkenning of vrije tijd in dit schilderachtige Porto. Gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag vertrek naar de luchthaven.
Ons verblijfhotel
Verblijfhotels (of gelijkwaardig): te Lissabon: Hotel Vila Gale Opera **** te Caldas da Rainha: Hotel Sana Silver Coast *** te Coimbra: Hotel Vila Gale Coimbra **** te Porto: Hotel Axis Porto **** Deze comfortabele viersterrenhotels met alle accommodatie en verzorgde maaltijden staan borg voor een gezellig en aangenaam verblijf in Portugal. Kamertypes: Type 2A: standaard kamer 2p Type 1A: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Zo
13 september 2015
Halverwege
€ 999,-
Optionele npersoonskamer: + € 33,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
Nota:
Het programma kan gewijzigd worden in functie van het vluchtschema van de lijnvluchten.

INBEGREPEN
• vluchten naar Lissabon en van Porto
• De reis per lokale touringcar voorzien van alle comfort voor de transfers en de rondreis
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Alle taksen, zoals baantaksen, luchthaventaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• De reis- en annulatieverzekering

REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN:
• Euro’s