sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Sint-Petersburg & Moskou
Soort: groepsreis, rondreis   Reisduur: 8 dagen

Moskou spreekt tot de verbeelding en in Sint-Petersburg ontdekt u de mooiste monumenten.

Geen prijzen
beschikbaar
Dagplanning reis
 • 1ste dag Brussel - Sint-Petersburg
  Vlucht vanuit Brussel naar Sint-Petersburg. Transfer naar het hotel. Overnachting te Sint-Petersburg.
 • 2de dag: Sint-Petersburg
  Na het ontbijt vertrekken we voor een begeleide panoramische tour, een eerste kennismaking met Sint-Peterburg met zijn historisch centrum en belangrijkste gebouwen. We rijden doorheen het Nevski Prospekt, één van de bekendste straten van Sint-Peterburg, met de Kazan Kathedraal, Nevski-klooster en De Admiraliteit. We steken de rivieren Fontanka, Moïka en het kanaal Griboïedov over. Op de oevers van het kanaal vinden we de gekende 'Kerk van de Verlosser op het Bloed', een typische Russische kerk met veel kleuren en uit-vormige koepels, het Hermitagemuseum, Kruiser Aurora en het huis van tsaar Peter de Grote. Vervolgens rijden we verder langs De Admiraliteit en zijn imposante vergulde pijl, De Senaat, de Isaakkathedraal, het Conservatorium en het theater Mariinsky. We eindigen onze tour bij de mooiste kathedraal St. Nicholas der zeelieden. Kleine wandeling door de Dostoïevski wijk. Na het middagmaal bezoeken we de markt Kouznetchny, gelegen in één van de meest historische wijken van hier. Bezoek aan de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Vladimir, één van de oudste kerken in Sint-Petersburg. We bezoeken de Petrus- en Paulusvestiging waarvan de eerste steen door Peter de Grote werd gelegd, de officiële stichting van de stad. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Sint-Petersburg.
 • 3de dag: Sint-Petersburg
  Vrije voormiddag. Na het middagmaal bezoeken we het Hermitagemuseum, één van de grootste culturele schatkamers ter wereld. We vinden er zowel een uitgebreide afdeling Russische als West-Europese kunst van o.a. meesters zoals Rubens, Rembrandt, Leonardo da Vinci. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Sint-Petersburg.
 • 4de dag: Sint-Petersburg
  Na het ontbijt checken we uit en rijden we naar Pavlosk voor een bezoek aan het paleis van Paul I en het park. Bezoek aan het Catherinapark te Pushkin, het park herbergt één van de mooiste keizerlijke residenties. Middagmaal onderweg. We rijden terug naar Sint-Petersburg voor ons avondmaal en een transfer naar het station voor de nachttrein naar Moskou. Overnachting aan boord.
 • 5de dag: Moskou
  Ontbijt aan boord van de trein. Bij aankomst te Moskou een panoramische tour doorheen deze stad. De stadsrondrit langs de brede lanen, zoals Tverskaya, brengt ons naar het Victory Park en het Novodevitsjiklooster. We gaan verder langs de oever van de Moskva, waar zich het Witte Huis van de Russische regering bevindt. We rijden verder langs de Arbat straat, langs de Saint-Saviour kathedraal, het Douma, het theater Bolchoï en de voorgevel van Loubianka, de zetel van de vroegere KGB. Het vervolg van ons bezoek brengt ons naar kleinere straten van de handelswijk Kitaï-Gorod, het Rode Plein, het Historisch museum, het Kremlin en het Mausoleum van Lenin. We genieten van een kleine degustatie Wodka. Vervolgens bezoek van het Novodevitsklooster, het bekendste klooster van Moskou en in tegenstelling tot andere kloosters goed gespaard gebleven tijdens de Sovjetperiode. Na het middagmaal bezoek aan de beroemde Tretjakovgalerie, genoemd naar de 19de eeuwse kunstenaar Pavel Tretjakov. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Moskou.
 • 6de dag: Moskou
  Na ons ontbijt brengen we een bezoek aan het Kremlin. Gelegen aan het rode plein is dit het hart van Moskou. De dag van vandaag is het nog steeds de zetel van de Russische regering. Na het middagmaal maken we een wandeling door het centrum en ontdekken we de typische wijken en historische plaatsen. We bezoeken de metro van Moskou, zonder twijfel de mooiste ter wereld! De metro werd gebouwd onder Stalin in de jaren ’30 en ’40 en de haltes zijn net kleine paleizen. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Moskou.
 • 7de dag: Moskou
  Na het ontbijt vertrekken we naar Sergejev Posad, 70 km buiten Moskou. Hier vindt u een aantal kloostercomplexen, die het voorbeeld zijn van de oude Russische religieuze cultuur. Na het middagmaal bezoeken we Izmaïlovo, gekend om zijn grote rommelmarkt waar u zowel souvenirs, kleine prullaria als meer geraffineerde producten kan kopen. Avondmaal en logies in ons hotel te Moskou.
 • 8ste dag: Moskou
  Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Brussel.
Ons verblijfhotel
Verblijfhotels : Hotel **** U logeert in 4 sterren hotels in Sint-Petersburg en Moskou.
Aanvullende reisinformatie
Singletoeslag:
€ 455 in mei
€ 593 in augustus

INBEGREPEN
• Vlucht Zaventem – Sint Petersburg en Moskou – Zaventem
• De reis per lokale touringcar
• Verblijf op basis van vol pension vanaf het ontbijt de tweede dag tot het ontbijt de laatste dag
• Alle in het programma vermelde excursies en rondritten
• Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor lokale reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht
• Fooi voor gids en chauffeur ± $ 4 per dag per persoon


REISDOCUMENTEN
• Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig na terugkomst, en 2 lege pagina’s
• Visum, aanvraag bij voorkeur in te dienen bij Centrum voor Visa

MUNTEN
• Roebels
• Euro’s kunnen in hotels, banken of erkende kiosken worden ingewisseld
• Voornaamste kredietkaarten op vele plaatsen aanvaard + bankautomaten in grote steden