sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Schotland
Soort: groepsreis, rondreis   Reisduur: 7 dagen
De Lowlands, de Uplands en de Highlands: we doorkruisen heel Schotland.
Met zijn rijke cultuur, zijn boeiende geschiedenis, de legendarische gastvrijheid, de vermaarde Schotse whisky, de kilt, de ruwe en weidse natuur is Schotland een unieke bestemming...
Prijzen vanaf
€ 1099,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: België - IJmuiden
  Via de Belgische en Nederlandse autosnelwegen richting Amsterdam. Korte halte en gelegenheid tot middagmaal. Verder naar IJmuiden voor inscheping op de ferry naar Newcastle. Avondmaal aan boord en logies in tweepersoons binnenhutten met privébadkamer (douche en WC).

  Een afzonderlijke handbagage voor het logies aan boord is aangewezen.
 • 2de dag: Perthshire
  Ontbijtbuffet aan boord. Aankomst in Newcastle upon Tyne. Via het merkwaardige monument The Angel of the North in Gateshead naar de autosnelweg. Door het Northumberland National Park naar de Schotse grens. We rijden verder tot Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. We maken een wandeling door deze schitterende stad met het adembenemende Edingburgh Castle en de Royal Mile, een straat die dwars door Edinburgh loopt en Edingburgh Castle met Holyrood Palace verbindt. U kan hier schitterende 16de en 17de eeuwse herenhuizen bewonderen. Gelegenheid tot middagmaal in Edinburgh en het bezoeken van het kasteel. We rijden verder tot ons hotel Perthshire voor avondmaal en logies.
 • 3de dag: Perthshire
  Na het ontbijt vertrekken we richting noorden voor een Jeep Safari doorheen de schitterende natuur van Schotland. Geen paniek, U dient zelf niet te rijden. Deze safari laat U de echte natuur ervaren die Schotland heeft, misschien ziet U wel een edelhert of een steenarend. Onderweg wordt er even gestopt voor koffie of thee en een whisky tasting. Een unieke ervaring! Indien U de safari niet ziet zitten, dan kan U een heerlijke wandeling maken doorheen de natuur en kan U eveneens genieten van een whisky tasting samen met de groep. Aan de schilderachtige rivier de Tay is het Kenmore Hotel gelegen, de oudste herberg van Schotland. U krijgt hier een kleine lunch aangeboden met zicht op de prachtige streek met bossen, kastelen en bergen. In de late middag keren we terug naar het hotel voor avondmaal en logies.
 • 4de dag: Perthshire
  Na het ontbijt rijden we naar het zuiden voor een bezoek aan Drummond Castle Gardens. Deze tuinen behoren tot één van de belangrijkste en mooiste van Schotland. Het is een tuin die ontstaan is in de 17de eeuwse Schotse Renaissance tijd. De originele aspecten van vroeger vindt U er nog steeds terug. Gelegenheid tot lunch. In de namiddag rijden we verder zuidelijk naar Stirling, de poort tot de Highlands. Gelegenheid tot bezoek van het Stirling Castle aanzien als Schotlands grootste kasteel en geassocieerd met William Wallace, Robert the Bruce en Mary, Queen of Scots. Vrije tijd om te genieten van dit stadje. Avondmaal en logies.
 • 5de dag: Perthshire
  Na het onbijt bezoeken we Scone Palace, de thuis van graaf Mansfield. Scone Palace omvat een paleis uit de 16de eeuw, dat vergroot en verfraaid werd in 1803. Het is eveneens de plaats waar vroeger de Schotse koningen werden gekroond op de steen of Scone. Wat zeker niet mag ontbreken is een wandeling doorheen de tuinen van het paleis. Gelegenheid tot lunch. Verder naar Pitlochry voor een bezoek aan een traditioneel werkende whisky-stokerij Blair Atholl Distillery met haar gekende Bell’s whisky. Het proeven van deze whisky mag natuurlijk niet ontbreken. Terug naar ons hotel voor avondmaal en logies.
 • 6de dag: Perthshire
  Na het ontbijt verlaten we Schotland via Glasgow en rijden we Engeland terug binnen net voor Carlisle. Carlisle grenst aan het Lake District, misschien wel de meest authentieke regio van Engeland met stenen muurtjes en meren. Carlisle zelf is een schitterende cultuurstad met een middeleeuws marktplein, maar ook museums, kunstgalerijen en winkels. De ideale lunchgelegenheid voor we verder rijden naar Newcastle. Als het weer het toelaat, rijden we een klein stuk langs de Hadrian Wall. Inscheping, avondmaal en logies aan boord.

  Een afzonderlijke handbagage voor het logies aan boord is aangewezen.
 • 7de dag: IJmuiden - België
  Aankomst in Ijmuiden. Via de Nederlandse en Belgische autosnelwegen terug naar uw oorspronkelijke opstapplaats.
Ons verblijfhotel
Hotel Crieff Hydro ****

Het traditioneel maar toch hedendaags hotel, omgeven door een landgoed van 364 hectare, is al meer dan 140 jaar lang in handen van dezelfde Schotse familie. U voelt zich meteen thuis zodra u aankomt. De kamers beschikken over een eigen badkamer met telefoon, flatscreen televisie en koffie- en theefaciliteiten.
Kamertypes:
Type 2A: standaard kamer 2p
Type 2B: standaard kamer 3p
Type 1A: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Zo
6 september 2015
Halverwege
€ 1099,-
Optionele npersoonskamer: + € 39,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
Inbegrepen:

• De reis per luxe touringcar “First Class” met bar, toilet, video/dvd en airconditioning

• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag

• Alle in het programma vermelde rondritten

• Jeep Safari met koffie of thee en whisky tasting als ook een kleine lunch te Kenmore Hotel

• Toegangsgelden voor Drummond Gardens en Scone Palace

• Bezoek aan Bell’s distilleerderij en proeverij, met tegoedbon bij aankoop van Bell’s whisky

• Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.

• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeurNiet inbegrepen:

• Alle dranken en persoonlijke uitgaven

• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties buiten inbegrepen (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)

• De reis- en annulatieverzekeringReisdocumenten

• IdentiteitskaartMunten:

• Euro’s
• Britse ponden