sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Andalusië
Soort: groepsreis, rondreis, vlieg-busreis   Reisduur: 8 dagen

In Andalusie ademen alle grote steden geschiedenis. De belangrijkste zijn Córdoba, Granada, Sevilla en dan ook nog Jerez de la Frontera. Het Alhambra van Granada is het hoogtepunt van de Moorse architectuur. Natuurlijk is Spanje meer dan stranden, en als je naar het binnenland van Andalusië rijdt, ontdek je prachtige landschappen, witte dorpjes, een rijke gastronomie, besneeuwde bergtoppen... Andalusie is onvergetelijk.

Prijzen vanaf
€ 989,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: Granada
  Vlucht naar Malaga. Mogelijkheid tot bezoek aan Nerja en lunch. Via de kustweg rijden we naar Granada. Avondmaal en logies.
 • 2de dag: Granada
  In de voormiddag bezoek aan het grandioos Moors paleis Alhambra met Alcazaba, Generalife en de weelderige sprookjestuinen. In de namiddag geleid bezoek aan de kathedraal en de Capilla Real waar de ‘Reyes Católicos’ (Katholieke Koningen) begraven liggen. We wandelen doorheen het oude en mooie Granada. Vrije tijd. ‘s Avonds gelegenheid tot het beleven van een echte Gipsy-avond in de Sacro Montes, gevolgd door een mooie avondwandeling in de wijk der Gitanos met een zicht op de prachtig verlichte stad Granada.
 • 3de dag: Sevilla
  We starten onze dag met een schitterende rondrit door Andalusië. Via de olijfboomgaarden van de provincie Jaen naar het dal van de Gualdalquivir: Córdoba. In Córdoba brengen we een uitgebreid bezoek aan de Mezquita, de magnifieke moskee met middenin een kathedraal uit de periode van keizer Karel V. Verder stadsbezoek en geleide wandeling door de Moorse binnenstad met zijn Jodenkwartier en het machtige Alcázar. Daarna naar Sevilla voor avondmaal en logies.
 • 4de dag: Sevilla
  Na het ontbijt bezoeken we de grootste en mooiste kathedraal van Spanje waarin ook de stoffelijke overblijfselen van Cristóbal Colón liggen. De Giralda, losstaande klokkentoren, is tevens het symbool van Sevilla. We wandelen verder doorheen de doolhof van witte huisjes en smalle straatjes: Santa Cruz, de Joods-Moorse wijk. We komen langs de vroegere tabaksfabriek, die ooit de hoeksteen van Sevilla’s economie was en nu dienst doet als universiteit. Vroeger werkte hier 10.000 werknemers, waaronder vooral vrouwen. Één van hen was Carmen, zij stond bekend om het rollen van sigaren tussen haar dijen. In de namiddag wandelen we langs de Guadalquivir en bezoeken we het María Luisa Park. ‘s Avonds is er gelegenheid om een typische Sevillaanse show-, zang- en dansavond bij te wonen!
 • 5de dag: Sevilla
  In de voormiddag trekken we naar Jerez de la Frontera, beroemd voor zijn sherrywijnen. We brengen een geleid bezoek aan het adembenemend domein van de Koninklijke paardendressuurschool van Pedro Domecq met zijn buitengewone mooie tuin, herenhuis, koetsenmuseum en atelier. We krijgen hier de kans om een training bij te wonen en een bezoek te brengen aan een wereldberoemde sherrykelder. ‘s Namiddag langs de Costa de la Luz naar de gezellige havenstad Cádiz, waar nostalgische herinneringen aan een roemrijk verleden overal te bewonderen zijn.
 • 6de dag: Malaga
  Vandaag rijden we doorheen het Andalusische binnelnad langs de mooie ‘witte dorpjes’, naar Ronda. Deze stad, door een diepe ravijn in twee gespleten, is sinds eeuwen de inspiratiebron voor schilders en schrijvers. De stad heeft tevens een boeiend Moors verleden aan de zuidkant en een even boeiend katholiek verleden aan de noordzijde van de ravijn. Hier staat ook de oudste stierenarena van Spanje met een bijpassend museum. In de namiddag mogelijkheid tot lunch in de omgeving van Marbella. Naar Malaga voor avondmaal en logies.
 • 7de dag: Malaga
  Mogelijkheid tot bezoek aan Malaga, de geboortestad van de schilder Pablo Picasso. In de namiddag vrije tijd in het hotel.
 • 8ste dag: Malaga
  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht vanuit Malaga.
Ons verblijfhotel
Verblijfhotels (of gelijkwaardig): te Malaga: Hotel Royal Costa **** Een luxueus hotel in het hartje van Costa del Sol vlakbij het strand van Torremolinos. Dit hotel heeft een fantastisch zwembad te midden van de tropische tuinen. te Granada: Hotel Macià Real De La Alhambra **** Modern viersterrenhotel met tuin en zwembad, niet ver van het Alhambra. Kamers met alle comfort en airco. Badkamer met wc en bad of douche. Ontbijtbuffet en voortreffelijk avondmaal. te Sevilla: Hotel Abades Sevilla Benacaon **** Uitstekend viersterrenhotel op 15 minuten van het centrum van Sevilla. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, tropische tuinen en een Spa. Elke kamer heeft een balkon met uitzicht op de tuinen of het zwembad. Kamertypes: Type 2A: standaard kamer 2p Type 2B: standaard kamer 3p Type 1A: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Za
3 oktober 2015
Halverwege
€ 989,-
Optionele npersoonskamer: + € 33,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
Nota: De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.


INBEGREPEN
• Heen - en terugvlucht Malaga
• De reis per lokale touringcar met bar, video/dvd en airconditioning voor de transfers en de rondreis
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Alle taksen, zoals baantaksen, luchthaventaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• Toegang en geleid bezoek aan het Alhambra (te reserveren bij boeking)
• Toegang en geleid bezoek aan de paardendressuurschool (te reserveren bij boeking)
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht
• Transfer naar Rotterdam vanuit Gentbrugge, Antwerpen Crowne Plaza: € 10 per persoon per traject, Vilvoorde: € 15 per persoon per traject


REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN:
• Euro’s