sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Sri Lanka rondreis
Soort: groepsreis, rondreis   Reisduur: 11 dagen

Een mysterieus pareltje!

Geen prijzen
beschikbaar
Dagplanning reis
 • 1ste dag: Brussel - Colombo
  Vlucht vanuit Brussel via Doha naar Colombo met Qatar Airways.
 • 2de dag: Colombo
  Een Engelstalige gids wacht u op aan de luchthaven voor uw transfer naar Hotel Ramada Colombo. In de namiddag wordt u opgehaald voor een stadstour te Colombo. Colombo, een wereld handelsstad met een mengeling van moderne en oude gebouwen waarvan sommigen nog dateren uit de periode van de Engelse bezetting en een kerk uit de periode van de Nederlandse bezetting. U bezoekt eveneens een prachtige Hindoe-tempel, een centrum voor Boeddhistische leer, de regio van de kruidentuinen,… eindigen doet u met een bezoek aan een populaire Boeddhistische tempel.
 • 3de dag: Sigiriya
  Na het ontbijt, vertrek naar Negombo voor een bezoek aan de vissershaven en de plaatselijke markt. Vervolgens verder naar Sigiriya en bezoek aan de grotten van de Dambulla Temple.
  Het werelderfgoed ‘de grotten en tempelcomplex van Dambulla’ werd gebouwd door een Sinhala koning die in bescherming genomen werd door een monnik die in de grotten leefde en hem daar verborg tijdens de bezetting van de Indiase krijgers. In de grot bevindt zich één van de grootste collectie Boeddha beelden, staand, liggend, zittend of mediterend: ze bevinden zich broederlijk naast de Hindoe beelden van Vishnu, de Hindoe god.
 • 4de dag: Sigiriya
  Na het ontbijt vertrek naar de tweede oudste tempelstad van Sri Lanka, Polonnaruwa, gevolgd door een stadsrondrit. In Polonnaruwa, waken de Sinhala koningen uit de 11de en 12de eeuw over de reusachtige reservoirs waarvan de meest gekende de ‘Parakrama Samudra’ is. Hier bevinden zich de prachtige beelden van de staande en de zittend Boeddha. In de namiddag maakt u een jeepsafari in het Minneriya National ParkRome. De Minneriya reservoir in het centraal gedeelte van dit park is de geliefkoosde plek voor vogels en olifanten die er in het droogseizoen komen baden en drinken.
 • 5de dag: Sigiriya
  Na het ontbijt op weg naar de Sigiriya Rock met zijn versterkte burcht op de top en een bezoekje aan een batik fabriek. De Sigiriya rots is één van de belangrijkste toeristische hoogtepunten van Sri Lanka. Het werd gebouwd in de 5de eeuw op een rots van 200 meter hoogte als versterkte burcht tegen toenmalige veroveraars. Hier treft u onder meer watertuinen, muurschilderingen en een 1000-jaar oude graffiti muur aan. Vrije namiddag.
 • 6de dag: Kandy
  Na het ontbijt vertrek naar Kandy. In Matale wandelt u door de alomgekende kruidentuinen waar u kennis maakt grote variëteit aan kruiden die gebruikt worden in de keuken en de traditionele geneeskunde. U kan er bovendien proeven van een kopje kersverse cacao en kruidenthee. Tijdens de culturele show maakt u kennis met de dansen die voor de Srilankezen een middel zijn om dingen uit te beelden. In de namiddag kan u genieten van een kleurrijke culturele show en brengt u een bezoekje aan de Sri Dalada Maligawa (de tempel van de heilige tand van Boeddha). De tempel Sri Dalada Maligawa, gebouwd in de 16de eeuw, herbergt de Heilige Tand.
 • 7de dag: Kandy
  Na het ontbijt staat er een bezoekt aan Pinnawala, het weeshuis voor jonge olifanten, op het programma. Het Pinnawela baby olifanten weeshuis, nu wereldberoemd, werd opgericht in 1975 voor de opvang van 7 baby olifanten waarvan er sommigen nog steeds vertoeven en er hun ‘kleinkinderen’ zien opgroeien. In de namiddag bezoekt u de stad Kandy en maakt u een wandeling door de botanische tuinen van Peradeniya. Tijdens het bezoek aan Kandy ontdekt u dat de stad gebouwd is rond een rustig meer in de bergen van het binnenland. Het centrum is een vrolijke mengeling van winkels, marktjes en hotels met als hoogtepunt de tempel Dalada Maligawa.
 • 8ste dag: Nuwara Eliya
  Na het ontbijt, vertrek naar Nuwara Eliya, onderweg een stop aan een theeplantage en theefabriek. In de namiddag bezoekt u de stad Nuwara Eliya. Nuwara Eliya is een ware wereld van vrede en stilte, de immense theeplantages met hun pluksters in felgekleurde outfits fleuren het nostalgische landschap op. Hier heerst nog steeds een Britse sfeer, u kan hier oude Engeland nog steeds voelen met zijn statige hotels en een 18-hole golfterrein, het postkantoor met zijn typische klok en de Hillclub met zijn donker geboende meubels.
 • 9de dag: Colombo
  Na het ontbijt vertrek naar Mount Lavinia via Kitulgala.
 • 10de dag
  Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven of naar een hotel aan het strand voor verlenging.
 • 11de dag
  Aankomst in Brussel.
Ons verblijfhotel
Verblijfhotels: Ramada Colombo **** te Colombo Sigiriya Village**** te Sigiriya Thilanka Hotel**** te Kandy Hotel Hill Club**** te Nuwara Eliya Mount Lavinia Hotel**** te Colombo
Aanvullende reisinformatie
Nota: De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.

INBEGREPEN
• Vlucht Colombo heen en terug
• Transfers naar de hotels
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal op dag 1 tot het ontbijt op dag 10
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Alle taksen, zoals baantaksen, haventaksen, btw, e.d.
• Engelstalige gids

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht

REISDOCUMENTEN
• Internationaal paspoort, geldig tot 6 maanden na terugkomst
• Elektronisch visum aan te vragen via www.eta.gov.lk/slvisa/