sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Corsica
Soort: groepsreis, rondreis   Reisduur: 8 dagen

Een eiland zo ruw als de mensen die het bewonen, dat is Corsica. Wie een ontvangst met open armen verwacht zal teleurgesteld zijn, maar vertrekken doe je er standaard met pijn in het hart.

Geen prijzen
beschikbaar
Dagplanning reis
 • 1ste dag: België - Corsica
  Vlucht naar Ajaccio. Onthaal op de luchthaven door de chauffeur te Ajaccio. Welkomstdrank in het hotel. Verblijf en avondmaal in ons hotel.
 • 2de dag: Ajaccio
  Ajaccio: HALF PENSION
  Na het ontbijt volgen we de route van Sanguinaires. Onze weg brengt ons langs de begraafplaats van Ajaccio, met het graf van Tino Rossi, naar het schiereiland Parata waar we de Sanguinaires eilanden kunnen bewonderen. Mogelijkheid tot bezoek aan de Keizerstad waar U de belangrijke monumenten kan ontdekken waaronder de geboorteplaats van Napléon Bonaparte. Vrije tijd.
  We vertrekken naar Bastelica via Caura, “la forêt de la Pineta”. Bastellica, een oud pittoresk herdersdorp op de oevers van de rivier Prunelli, is gekend om zijn charcuterie en zijn helden, waaronder Sampiero Corso. We keren terug naar Ajaccio via Tolla en Gorges du Prunelli met een stop in Belvédère. We keren terug naar Ajaccio voor een geleid bezoek en vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel.
 • 3de dag: Ajaccio
  Ajaccio: HALF PENSION
  Ontbijt en vertrek naar de Golf van Porto, geklasseerd Unesco Werelderfgoed. We passeren de Col de Sevi via Evisa. Een weg dwars door de grotten van Spelunca. Een echte natuurpracht van rotsachtig graniet, één van de bekendste en wildste van het eiland. Aan de voet van deze rosten vloeit de rivier Porto. Vrij middagmaal. In de namiddag mogelijkheid om langs te zeekust te wandelen als het weer dit toelaat. Na de middag verder doorheen de Calanche de Piana en Cargèse met een bezoek aan deze oude Griekse kolonie. Het dorp wordt gedomineerd door de 2 klokkentorens van haar kerken. Terug naar ons hotel in Ajaccio voor avondmaal en overnachting.
 • 4de dag: Porto Vecchio
  Porto Vecchio: HALF PENSION
  Na het ontbijt richting Sartène ‘de meest Corsicaanse stad van Corsica'. Verder langs de leeuw Roccapina tot in Bonifacio. Een unieke stad gebouwd op de zijkant van een kalkstenen klif, met uitzicht op Sardinië. Wandeling langs de zee indien het weer dit ons toelaat. Vrij middagmaal. Bezoek aan de oude stad Bonifacio en rit met toeristisch treintje. Nadien vrije tijd en vertrek naar Porto-Vecchio voor verblijf en avondmaal.
 • 5de dag: Calvi
  Calvi: HALF PENSION
  Na het ontbijt vertrek naar Calvi, een van de mooiste kuststreken van Corsica. We rijden via de beroemde Aigulles Bavella waar de beroemde GR20 passeert. Vrij middagmaal in een herberg op 1240 m. In de namiddag volgen we de oostkust naar Solenzara via verschillende dorpje, de één nog mooier dan de andere. Corté mag ook niet ontbreken, u bezoekt dit met een klein treintje en kan er genieten van vrije tijd. Verblijf en avondmaal in ons hotel in Calvi.
 • 6de dag: Calvi
  Calvi: HALF PENSION
  Ontbijt. Vrije voormiddag in Calvi. Deze stad is de passie van de Corsicanen omwille van de zuiverheid van het water en haar rijke erfgoed. Bovendien heeft de stad een strategische ligging omwille van zijn korte afstand tot het vaste land (173km van Nice) en in het hart van de Middellandse Zee. Vrij middagmaal in de haven van Calvi. Wij rijden deze namiddag naar de dorpen Lavatoggio, Cateri, St Antonino, een dorp van de 9e eeuw, gesticht door Ugo Colonna. Verder langs de oude dorpen Pigna, Corbara en Ile Rousse. Verblijf en avondmaal in ons hotel in Calvi.
 • 7de dag: Calvi
  Calvi: HALF PENSION
  Na het ontbijt rijden we de weg van de Agriates woestijn, naar Saint-Florent. Het is in deze plezierhaven dat de rivier Aliso uitmondt, nadat ze de vruchtbare vlakte van Conca d’Oro doorkruist. We rijden verder naar Patrimonia voor een wijndegustatie. Verder naar Cap Corse met zijn prachtige landschappen om aan te komen in Nonza. Vrij middagmaal in dit kustdorp. Na het middagmaal gaan we verder langs Pino, de col van Sainte-Lucie, Luri en Erbalunga. Deze laatste laat zich opvallen door zijn Genoise Toren uit de 16e eeuw aan de ingang van zijn haven. Vervolgens naar Bastia voor een rondrit. Terugrit naar ons hotel voor verblijf en avondmaal.
 • 8ste dag: Corsica - België
  Calvi: ONTBIJT
  Ontbijt. Transfer naar de luchthaven. Terugvlucht vanuit Bastia.
Ons verblijfhotel

Onze verblijfhotels 
***
Comfortabele hotels van goed kwaliteit tijdens de rondreis. Mooie kamers voorzien van telefoon en minibar, badkamer met douche of bad, toilet, haardroger. Ontbijtbuffet, en avondmaal in verschillende gangen of keuzebuffet.

Kamertypes:
Type 2A:
standaard kamer 2p
Type 1A: standaard kamer 1p

Aanvullende reisinformatie
 * De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.

 

Inbegrepen

• De vlucht heen – terug naar Ajaccio of Bastia

•  De reis per lokale touringcar “First Class” met bar, toilet, video/dvd en airconditioning

•  Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

• Continentaal ontbijt

•  Toeristisch treintje Corte en Bonifacio

•  Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.

•  De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur


Niet inbegrepen

•  Alle dranken en persoonlijke uitgaven

•  De toegangsgelden voor nier-vermelde musea en allerhande toeristische attracties.

•  De reis- en annulatieverzekering


Reisdocumenten

•  Identiteitskaart


Munten

•  Euro’s