sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Rome
Soort: stedenreis, vlieg-busreis   Reisduur: 5 dagen

La Bella Roma! De Italiaanse hoofdstad, gebouwd op zeven heuvelen, was eeuwenlang de belangrijkste stad ter wereld en is nu nog steeds het middelpunt van de katholieke kerk. Het klimaat is er  heerlijk, lekker eten, winkelstraten en honderden bezienswaardigheden. Het is een veelzijdige stad met talrijke monumenten, fonteinen, terrasjes... u wandelt hier door 2500 jaar geschiedenis !

Prijzen vanaf
€ 579,-
Dagplanning reis
 • 1ste dag: België - Rome
  Vlucht naar Rome. Onze Nederlandstalige reisleiding begeleidt u gedurende de ganse reis. In de namiddag een eerste bezoek aan Rome, o.a. de Basilica di S.Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore en een geleide wandeling langs het Colosseum en de triomfboog van keizer Constantijn. Avondmaal en logies.
 • 2de dag: Rome
  Vaticaanstad. In de voormiddag bezoek aan het Sint-Pietersplein en de Sint-Pietersbasiliek. Aansluitend gelegenheid tot individueel bezoek aan de sarcofagen van de pausen. Vrije tijd. Gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag gelegenheid tot individueel bezoek aan de Vaticaanse musea met o.a. de Sixtijnse kapel. Vrije tijd.
 • 3de dag: Rome
  Bezoek aan de thermen van keizer Caracalla, een van de meest indrukwekkende erfenissen van de Romeinse architectuur uit de keizertijd. Vervolgens geleid bezoek aan een van de meest historische steden van Europa. Gelegenheid tot middagmaal in het historisch centrum. In de namiddag geleid stadsbezoek o.a. Piazza Venezia, Vittorianum, Pantheon, Trevifontein, Piazza di Spagna.
 • 4de dag: Rome
  Uitstap voor een ganse dag. In de voormiddag naar de Albaanse Bergen, een schilderachtige groene oase buiten de wereldstad Rome. In het verleden was dit een populair vakantiegebied voor de Romeinen. Hier bevinden zich het Lago di Albano en de typische heuvelstadjes waaronder de zomerverblijfplaats van de paus Castel Gandolfo en Frascato. Gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag naar Tivoli. Gelegenheid tot bezoek aan de Villa Adriana, de wensdroom van keizer Hadrianus en nu een indrukwekkend archeologisch paleizencomplex. Vervolgens gelegenheid tot bezoek aan de Villa d'Este met zijn prachtige tuinen, sierlijke waterpartijen en beelden. Vrije tijd.
 • 5de dag: Rome - België
  In de voormiddag naar Ostia. Gelegenheid tot individueel bezoek aan Ostia Antica: in de Oudheid een welvarende havenstad en militaire basis. Nu een unieke archeologische site. Gelegenheid tot middagmaal. In de loop van de namiddag naar de luchthaven voor de terugvlucht vanuit Rome.
Ons verblijfhotel

HOTEL PORTAMAGGIORE ***

Dit driesterrenhotel ligt in het historisch centrum van Rome, vlakbij de restanten van een geïntegreerde archeologische stadspoort . Dit hotel is smaakvol ingericht en biedt al het nodige comfort. De gezellige bar en een kunstmatig aangelegd binnenterras staan ter beschikking van de reizigers. Ontbijtbuffet en verzorgde maaltijden.

Kamertypes:

Type 2A: standaard kamer 2p
Type 2B: standaard kamer 3p
Type 1A: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Do
13 augustus 2015
Halverwege
€ 579,-
Wo
2 september 2015
Halverwege
€ 589,-
Wo
7 oktober 2015
Halverwege
€ 619,-
Optionele npersoonskamer: + € 30,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
Het programma van de eerste en de vijfde dag kan gewijzigd worden in functie van het vluchtschema van de lijnvluchten. Bij de afreis van 4d worden de Thermen van Carcalla niet gedaan. Ten gevolge van de reglementeringen in Rome in verband met het autocarverkeer wordt gebruik gemaakt van de Metropolitana.INBEGREPEN

• vlucht Rome heen en terug

• De reis per luxe touringcar voorzien van het nodige comfort voor de transfers

• Verblijf op basis van kamer & ontbijt

• De in het programma vermelde excursie naar de Albaanse Bergen en Tivoli

• Alle taksen, zoals baantaksen, luchthaventaksen, btw, e.d.

• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeurNIET INBEGREPEN

• Alle dranken en persoonlijke uitgaven

• De toegangsgelden voor musea, allerhande toeristische attracties en de verplichte plaatselijke gidsen (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)

• De reis- en annulatieverzekering

• Toeristentaks per persoon per nacht (volgens het op dat moment geldende tarief)REISDOCUMENTEN

• Identiteitskaart

MUNTEN:

• Euro’sAfreizen: 08/04 (5d) en 13/08 (4d) worden gevlogen vanuit Rotterdam - U kan een transfer bijboeken.